Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ της Καρίνας Ιωαννίδου



Σύμφωνα με τα λόγια της συγγραφέως: «το έργο αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων που λειτουργούν με γραφειοκρατικά πρότυπα.
Φανταστικός χώρος δράσης του έργου ένας οργανισμός Χ και ήρωες του οι υπάλληλοι αυτού του οργανισμού,οι οποίοι από την αναπάντεχη τροπή που παίρνουν τα πράγματα και τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας σφραγίδας, σύμβολο του χαρτοβασλείου τους ,οδηγούνται ανυποψίαστοι στον αυτοεγκλωβισμό και καταλήγουν σε πράξεις απελπισίας και παραλογισμού.
Αφορμή για την περιπέτεια είναι μια σφραγίδα, που λειτουργεί στο έργο συμβολικά ,οι αιτίες όμως εστιάζονται γύρω από τον πολύμορφο και αδηφάγο δράκο της γραφειοκρατίας που καιροφυλακτεί σε κάθε μας κίνηση, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσει. Του τείνουμε μια αίτηση και μας τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί και μέσα στην καθημερινή μας αγωνία να κερδίσουμε το παιχνίδι της ζωής βρισκόμαστε βουτηγμένοι έως το λαιμό σε σωρούς εγγράφων που μας καθιστούν αιχμάλωτους της σφραγίδας , η οποία πιστοποιεί την εγκυρότητά τους. Και αναρωτιέται κανείς εάν μέσα σε μια τέτοια κοινωνία ,με το δράκο της γραφειοκρατίας, σκοτεινή σκιά πίσω μας, θα βρεθεί ένας Λανσελότος να μας απαλλάξει από την απειλή του».

«Η περιπέτεια μιας σφραγιδας»παρουσιαστηκε από το θεατρικό τμήμα του Εργαστηρίου του Δήμου Σταυρούπολης το 1985 .Το έργο βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Ιθακης 1985 με το πρώτο βραβειο θεατρικού κειμένου.

Για το ραδιόφωνο:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΗΤΑΣ,
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΚΗ ΜΟΥΝΔΡΕΑ,
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥΔΗΣ,
Παίζουν οι ηθοποιοί: ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΙΜΙΛΙΑ ΥΨΗΛΑΝΤΗ.

Η ηχογράφηση έγινε το 1986.


Η Καρινα Ιωαννιδου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Η ζωή της είναι συνυφασμένη με το θέατρο. Εργάζεται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Κ.Θ.Β.Ε., γράφει θέατρο και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα και Κύπρο. Με σπουδές συγγραφής θεατρικών έργων στην Αγγλία, έχει δώσει από το 1985 έως σήμερα έργα για ενήλικες και παιδιά, διασκευές κ.α. Από το 1996 έχει “ταυτιστεί” με το Θέατρο “25ης Μαρτίου” που ίδρυσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γρηγόρης Μήττας και τη μετεξέλιξή του, το “Θέατρο Φλέμιγκ”. Έργα της έχουν παρουσιαστεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από το Κρατικό Ραδιόφωνο στο πλαίσιο της εκπομπής “θεατρικές βραδιές”, από το Θέατρο της Λεμεσού στην Κύπρο, από το Θέατρο της 25ης Μαρτίου, από το Θέατρο Φλέμιγκ, από το Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, από το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς. Συμμετείχε με έργα της στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Βαφοπούλειου Πνευματικού Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: