Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ του Αλφρέ ντε Μυσέ


Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, γεια σας.

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη θεατρική γραφή ενός Γάλλου ρομαντικού συγγραφέα και ποιητή, του Αλφρέ ντε Μυσέ, μέσα από το ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ.

Έργο ρομαντικό το οποίο ο Ντε Μυσέ έγραψε την εποχή, που η δική του σχέση με την Γεωργία Σάνδη αντιμετώπιζε πολύ σοβαρή κρίση και γι' αυτό αντανακλώνται μέσα στο έργο του οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του για τις σχέσεις των δύο φύλων. Μια κωμωδία για τον έρωτα και τα πάθη του. Για το γλυκό ξεγέλασμα της καρδιάς, που στήνει στους ανθρώπους ανά τους αιώνες υπέροχα και συνάμα οδυνηρά παιχνίδια, υφαίνοντας τη μοίρα τους. Ένα έργο-διαμάντι του ευρωπαϊκού δραματολογίου. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1834.

Η υπόθεση: Ο ίδιος ο συγγραφέας επιστρέφοντας ένα βράδυ στο σπίτι του, αρχ'ιζει να διαβάζει το πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο του. Μέσα στο σκοτάδι, σαν από μαγεία, ζωντανεύουν τα πρόσωπα του έργου δηλαδή οι δύο νέοι που πρόκειται να παντρευτούν, ο βαρόνος πατέρας μα και ταυτόχρονα θείος, οι δύο κληρικοί που προλαβαίνουν και να τρώνε, και να μιλάνε και να πίνουν καθώς και η αθώα χωριατοπούλα Ροζέτ.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Μπαλής, Θεόδωρος Ζηζίκος, Όλια Λασκαρίδου, Λουκιανός Ροζάν, Ρίτα Μουσούρη, Γιάννης Λιακάκος , Σταύρος Ξενίδης, Βέρα Ζαβιτσιάνου, Πέτρος Φυσσούν, Καίτη Τριανταφύλλου

Η ραδιοσκηνοθεσία είναι του Ίωνος Νταϊφά και ηχογράφηση έγινε το 1970.*Το ηχητικό αρχείο είναι από μετάδοση του ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ*Η αφίσα είναι από την παράσταση του ΚΘΒΕ*Οι πληροφορίες για το έργο αντλήθηκαν από τον τύπο της εποχής που το έργο ανέβηκε στο ΚΘΒΕ καθώς και από το αρχείο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ





"Όταν τρώει κανείς εκλεκτά φαγητά και πίνει εκλεκτότερα ακόμα κρασιά, τότε -μα την πίστη μου- γίνεται χριστιανικότατος και πανάγαθος. Μπορεί να συγχωρήσει χωρίς καμιά δυσκολία και τον χειρότερο εχθρό του." Αλφρέ ντε Μισέ Αλιεύσαμε αυτή τη φράση του συγγραφέα και "μα την πίστη "μας ταιριάζει γάντι στους δύο κληρικούς του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: