Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑ





Στο έργο, γραμμένο το 1943, ο συγγραφέας, συνθέτει σε θεατρικό ρυθμό διάφορα στοιχεία από τη λαϊκή παράδοση, από θρύλους, τραγούδια και κάλαντα που προέρχονται τόσο από τις προσωπικές του μνήμες όσο και από κείμενα του Νικόλαου Πολίτη πρωτεργάτη της Ελληνικής Λαογραφίας.


Υπόθεση: Η κυρά Καλή έχει δυο κόρες, η μια η Μαλάμω είναι δικιά της και του άντρα της που έχει πεθάνει. Η άλλη η Πλούμπω είναι του άντρα της που ήταν λίγο μπερμπάντης και τώρα της έμεινε και πρέπει να την μεγαλώσει σαν κόρη της. Την μεταχειρίζεται όμως σαν σταχτοπούτα και κατά βάθος θέλει να την ξεφορτωθεί γιατί επισκιάζει την Μαλάμω. Τον τρόπο της λέει ένας καλικάντζαρος ο Μαντρακούκος που μεταμφιέζεται σε πλανόδιο πραματευτή. Θα πει λοιπόν στην Πλούμπω ότι πρέπει το πρωί που θα ξημερώσει να έχουν πολύ αλεύρι και γι΄ αυτό θα μείνει μόνη της στον μύλο όλο το βράδυ και θα αλέθει γνωρίζοντας βέβαια πως λόγω του δωδεκαήμερου οι καλικάντζαροι θα είναι κάπου εκεί.... 

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Τσαγκάρης.
Επιμέλεια ήχων: Φανή Σιώρη.
Ρύθμιση ήχου: Χριστίνα Σκάντζικα.
Επιμέλεια εκπομπής: Χαρά Αποστόλου.
Ραδιοφωνική προσαρμογή – ραδιοσκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Ιωακειμίδης (Μαντρακούκος),  Κατερίνα Βενέζη (καλικαντζαράκι), Κώστας Παγώνης (καλικάντζαρος), Ρένα Χριστάκη (καλικαντζαράκι), Ναπολέων Κάλης (καλικάντζαρος), Άννα Παϊτατζή (κυρά Καλή), Άκης Φλωρεντής (Άγγελος), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Πλούμπω), Μαίρη Ιγγλέση (Μαλάμω), Νότης Περγιάλης (μυλωνάς), Γιώργος Αρμαδώρος (Αρχάγγελος Μιχαήλ), Βασιλιώ Αλεξανδρινή (γειτόνισσα), Κατερίνα Βανέζη (γειτόνισσα), Ρένα Χριστάκη (γειτόνισσα), Γιάννης Εμμανουήλ (παλικάρι Α΄), Μάριος Παπαγεωργίου (παλικάρι Β΄), Γιώργος Λέφας (αφηγητής).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: