Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Θερινά Σεμινάρια Σωματικού Θεάτρου



Summer School
Θερινά Σεμινάρια Σωματικού Θεάτρου
‘Αρχιτεκτονική Σώματος & Λόγου’


Από τις 8 Ιουλίου 2013

Διάρκεια:
11 εβδομάδες

Με την
Χρύσα Καψούλη
στο
Θέατρο
των Αλλαγών

3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19 Αθήνα 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ένα σύστημα διδασκαλίας που ξεκινάει με την ανάλυση της κίνησης του σώματος και την παραγωγή φωνής. Παίρνοντας κείμενα από το σύγχρονο ρεπερτόριο θα εξερευνήσουμε το ηχητικό μας δυναμικό, την ελεύθερη ροή του ήχου και τη σχέση χώρου και σώματος (physical theatre).

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει σωματική εξάσκηση μέσω δομημένων αυτοσχεδιασμών και κινησιολογικών συνθέσεων, ατομικά, σε ζευγάρια και σε γκρουπ.

-Τι είναι το Σώμα και η Προσωπικότητα στο Θέατρο;
-Πώς το “υλικό” που ο καθένας μας είναι, γίνεται υλικό μιας παράστασης;
-Πώς συνυπάρχουν θεατρικά κείμενα, επινόηση και αυτοσχεδιασμός στη Σκηνή;

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών σεμιναρίων του Θεάτρου των Αλλαγών, η Χρύσα Καψούλη απαντάει στα θεμελιώδη αυτά ερωτήματα εμπράκτως με ένα σεμινάριο σωματικού θεάτρου ή physical /devised όπως διεθνώς λέγεται.

Το Εγώ και το Σώμα στο κέντρο της σκηνής. Όχι εξορισμένα
Η προσωπική υποκριτική ταυτότητα δεν είναι δεδομένη: πρέπει να βρεθεί.
Ή: Nα εφευρεθεί.

“Όταν κάνουμε Θέατρο, Εμείς είμαστε. Όσο Άλλοι κι αν δείχνουμε….”
Χρύσα Καψούλη

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε
με τη γραμματεία του Θεάτρου των Αλλαγών
στο τηλέφωνο: 2105248251
ή με την κ.Χρύσα Καψούλη μέσω twitter @dameblanchegr
και στο director@dameblanche.gr  



Χρύσα Καψούλη (Σύντομο Βιογραφικό)
Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη και της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε σπουδές θεάτρου, φωνής και κίνησης στην Freie Universitát του Βερολίνου. Εργάζεται ως ηθοποιός από το 1982. Μετά από πρόσκληση του Μ. Βολανάκη (1987) ξεκινάει συνεργασία με το ΚΘΒΕ.  Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ανδρέα Βουτσινά, Γιάννη Ρήγα, Βασίλη Παπαβασιλείου, Εύρη Γαβριηλίδη, Νίκο Χουρμουζιάδη, Σωτήρη Χατζάκη κ.α. Έπαιξε ρόλους όπως Λούλου (Βέντεκιντ), Οφηλία-Ηλέκτρα (Χαίνερ Μύλλερ), Ίριδα (Αριστοφάνη), Ανίνα (Γκολντόνι), Ορλάντο (Σαίξπηρ), Ξενοδόχα (Κούντερα), Κόμισσα Ελένα (Φον Κλάιστ) καθώς και χορογράφος στις Τρωάδες του Ανδρέα Βουτσινά. Το 1998 δημιουργεί την εταιρεία θεάτρου - χορού DameBlanche. Σκηνοθετεί και παίζει: Υλικό Μήδεια (Χάινερ Μύλλερ), η Γυναίκα της Ζάκυθος (Διονύσιου Σολωμού), Λόλα Βάλλερυ Στάιν (Μαργκερίτ Ντυράς), Ονείρου Οδύσσεια (Άκη Δήμου, Έλενας Πέγκα, κ.ά.), Οι Γάτες έχουν Επτά Ζωές (Τζένυ Έρπενμπεκ), Οδυσσέας – Ιθάκη – Όμηρος (Δημήτρη Δημητριάδη), Ιουδίθ (Χάουαρντ Μπάρκερ) και Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας (Δ. Δημητριάδη) με το οποίο συμμετείχε στην ΧIV Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών, (Ιούλιος 2009) και στα 44α Δημήτρια (Θεσσαλονίκη 2009). Τον Νοέμβριο του 2010 παρουσίασε την Ιουδίθ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του τριπτύχου Παράσταση-Συζήτηση-Έκθεση: Συνομιλώντας με τον Barker. Την περίοδο 2011- 2012 παρουσιάζει την παράσταση Lulu Α’ και Β’ Σχεδίασμα (Φρανκ Βεντεκιντ) στο Booze Cooperativa και Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η εταιρεία DameBlanche επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2006. Συνεργάστηκε με τους: Μ. Lohman (Βιέννη), Tilo Crigar (Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 97), Αττίλα Ρέτλυ, Δημήτρη Καμαρωτό και Μιχάλη Δέλτα. Εκτός Dameblanche, έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές όπως Δεύτερη Λύση (σκην. Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου, Θέατρο του Νέου Κόσμου) και είχε τον ομώνυμο ρόλο στη Γυναίκα του Γκόρκι σε κείμενο και σκηνοθεσία της Έλενας Πέγκα (Κινητήρας Studio, 2011). Δίδαξε υποκριτική (1987-1994) στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, στο μεταπτυχιακό του Αγγλικού Τμήματος του ΑΠΘ, στο Δημοτικό Θέατρο Καβάλας καθώς και σε σεμινάρια που διοργανώνει η DameBlanche σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης, την Ανώτερη Σχολή Χορού Αμαλίας Στρινοπούλου και το Study Space (Θεσσαλονίκη). Συνεργάζεται με το θέατρο Χώρα και το Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω Δράματος και διδάσκει στο Θέατρο των Αλλαγών. Τη θεατρική περίοδο 2012-2012 παρουσίασε τον Επισκέπτη (Τ. Ουίλλιαμς), την Αφροδίτη στον Άδη (Θέατρο στο Λουτρό των Αέρηδων) και ‘Το Δέντρο’ της Μαρίας Λαϊνά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (‘Αναγνώσεις’ της Σίσσυ Παπαθανασίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: