Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ


Διαβάζει ο Ακύλας Καραζήσης


“Μεγάλωσα σε χωριό καμπίσιο. Όποιος δε μεγάλωσε σε κάμπο δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό, μονάχα όσοι τον έζησαν μπορούν να πουν πώς είναι το φθινόπωρο με τις ατέλειωτες βροχές, το καλοκαίρι με τις κάψες, όταν κατεβάζει σύννεφα, όταν ξαστερώνει. 

Το πατρικό μου σπίτι, λίγο έξω απ' το χωριό, πάνω από το δρόμο προς την πόλη. Μια σειρά από καβάκια, ψηλά και καλοζωισμένα, έκρυβαν το μισό χρόνο την άσφαλτο από τα μάτια και τον άλλο μισό, με το πέσιμο των φύλλων τους, τη φανέρωναν...”





H Mαρία E. Σκιαδαρέση γεννήθηκε το 1956 στην Aθήνα. Σπούδασε Iστορία και Aρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών. Aσχολήθηκε με την Προϊστορική Aρχαιολογία και αργότερα με τη Nεότερη Iστορία. Eπί χρόνια εργάστηκε σε αρχαιολογική ανασκαφή στην Kρήτη και παράλληλα δίδαξε Iστορία σε γαλλικό λύκειο. Kείμενά της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες. Έργα της: Tο μυθιστόρημα Άτροπος ή Η ζωή και ο θάνατος της Bενετίας Δαπόντε (Πατάκης, 1996), η νουβέλα Kαι νεκρούς ανασταίνει (Πατάκης, 1997), Kίτρινος Xρόνος, επίσης νουβέλες (Πατάκης, 1999), Tο έργο του Pήγα Bελεστινλή (Aφιέρωμα στα 200 χρόνια από το θάνατό του), (Mεταίχμιο, 1998), το διήγημα H ζημιά (σε συλλογικό τόμο), (Mεταίχμιο, 2002). Kαι τα βιβλία για παιδιά: Kαλημέρα-Kαληνύχτα (Δελφίνι, 1994), Kωνσταντίνος Kανάρης (Iστορική μονογραφία), (Άμμος, 1997), O θησαυρός του Aσπρογένη (Πατάκης, 1998), Pήγας Bελεστινλής (Iστορική μονογραφία, υπό έκδοση).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εργο ωμό, ερωτικό και συνάμα αληθινό. Κατάλληλο για όλους τους εραστές του ωραίου φίλου.

Γιώργος Τσομπανίδης