Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΣΕΛ ΑΣΑΡ


 


Marcel Achard - Jean de la lune  



Υπόθεση: Η Marceline είναι όμορφη, αλλά ασταθής. Έχει έναν αδελφό, τον Jeff ο οποίος χρησιμεύει ως μεσολαβητής μεταξύ της άστατης νεαρής γυναίκα και τους εραστές της. 
Ηταν για λίγο η ερωμένη του Richard όταν ο Jean, ένας ελκυστικός, αλλά αμετανόητος ονειροπόλος, την ερωτεύεται. Η Marceline πρώτα τον απορρίπτει αλλά τελικά τον αποδέχεται αφού χωρίζει με τον Richard. Εξακολουθεί όμως να μην παραιτείτε  από τη θέληση για νέες περιπέτειες για τις οποίες ο νεαρός ανθοπώλης, με το παρατσούκλι «Jean de la Lune» γνωστός για την αφέλεια του, εθελοτυφλεί. 
Λίγο χρόνο μετά το γάμο τους, την Marceline ξετρελαίνει ένας νεαρός άνδρας, ο Alexandre. Ωστόσο, ο Jeff, ο οποίος συμπαθεί τον Jean, επεμβαίνει για να σώσει το ζευγάρι.

Για το ραδιόφωνο
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Δοξαράς, Ματίνα Καρρά, Κώστας Δουλγεράκης, Ελένη Ανουσάκη, Γιώργος Γιωγλερής,






Ο Μαρσέλ Ασάρ ήταν Γάλλος ακαδημαϊκός και γνωστός θεατρικός συγγραφέας (1899 - 1974). Γνώρισε την επιτυχία από το πρώτο του θεατρικό έργο το 1923, σε ηλικία μόλις 24 χρονών, με το "Θέλετε να παίξετε μαζί μου;", που έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Έχοντας πλούσια φαντασία και γνωρίζοντας τη θεατρική τεχνική κατόρθωσε να γράφει πάντοτε επιτυχίες: Τα σπουδαιότερα έργα του είναι: "Κοντά στην Ξανθούλα", "Ο Γιάννης του Φεγγαριού" (1929), "Ο Κουρσάρος" και τα νεότερα "Ο Πατάτας" (1950), "Η Ηλίθια" (1960), "Τουρλουτουτού" (1962).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πρότεινα να το ακουσει κανένας διότι η ποιότητα της ηχογράφηση δυστηχώς ειναι χάλια.!

Το εργο "καταστρέφεται" απο τους διάφορους ήχους που ακούγονται στην διάρκειά του(συνομιλίες, τραγουδια κ.τ.λ)


Γιώργος Τσομπανίδης