Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (Bus Stop - 1955) του William Inge


Αγαπητοί Ραδιοθεατρόφιλοι, με ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η αντικατάσταση των αρχείων που είχαν αναρτηθεί μόνο στο MEGAUPLOAD έχει φτάσει στο 70% και προχωράμε. Αυτά τα έργα ανέβηκαν αρχικά στο RAPIDSHARE και δεύτερος στόχος μας είναι να ανέβουν και στο HOTFILE. ΄Ομως κατά τη διαδικασία αυτή υπήρξαν και "απώλειες", δηλ. κάποια θεατρικά έργα έχασαν την ημερομηνιακή σειρά τους. Τα έργα αυτά έχουν δημοσιευτεί κατά το παρελθόν στο blog και τώρα ίσως τα ψάχνετε.Πρόκειται για τα:
ΧΙΛΙΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΜΟΙΒΗ
Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
Ειδικά για τα θεατρικά αυτά έργα θα γίνεται μια ανάρτηση την ημέρα μέχρι το Σάββατο 11/2, αρχής γενομένης από σήμερα.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και υπομονή σας.
Η ομάδα του radio-theatre

Ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, William Inge (1913-1973), έκανε την πρώτη του επιτυχία με το έργο "Γύρνα πίσω, μικρή Σήμπα" (1950). Ακολούθησε το "Πικ-Νικ" (1953), που απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ, και το 1955 παρουσίασε τη "Στάση Λεωφορείου".
Στα έργα του απεικονίζει την καθημερινότητα του απλού ανθρώπου. Όλες σχεδόν οι κωμωδίες του έγιναν κινηματογραφικά έργα.

Στην Ελλάδα τη "Στάση Λεωφορείου" πρωτοπαρουσίασε ο Κάρολος Κουν, στο Θέατρο Τέχνης την περίοδο 1956/57, σε μετάφραση δική του και του Μηνά Χρηστίδη ενώ στη πρώτη εκείνη διανομή συμμετείχαν η Βέρα Ζαβιτσιάνου (Σερί) και ο Κώστας Μπάκας (Βίρτζιλ).

Υπόθεση: Μια ομάδα ταξιδιωτών, αποκλείεται το βράδυ μιας χιονοθύελλας, σ' ένα μπαρ του Κάνσας. Αποκλεισμένοι εκεί, επιβάτες και προσωπικό, θα αποκαλύψουν τον εαυτό τους στους άλλους, αναζητώντας το σοβαρότερο και "μέγα μυστήριο της ζωής", τον έρωτα. Θα βρουν τον έρωτα; ή θα συνεχίσουν την καθημερινότητά τους. Το λεωφορείο πάντως θα συνεχίσει τον δρόμο του και η ζωή τον δικό της...






ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ:

Άννα Βενέτη .... Έλμα
Καίτη Λαμπροπούλου .... Γκρέϊς
Γιάννης Αργύρης .... Γουΐλ
Γιώργος Μάζης .... Τσάρλυ
Βέρα Ζαβιτσιάνου .... Σερί
Κώστας Ρηγόπουλος .... Δόκτωρ Λάϊμαν
Χρήστος Τσάγκας .... Καρλ
Κώστας Κακαβάς .... Μπο
Γρηγόρης Βαφιάς .... Βίρτζιλ

Μετάφραση: Κάρολος Κουν - Μηνάς Χρηστίδης
Μουσική επιμέλεια: Σοφία Μιχαλίτση
Σκηνοθεσία: Κώστας Μπάκας
Ηχογράφηση 1967




Το ηχητικό αρχείο, το κείμενο καθώς και η φωτογραφία της ανάρτησης είναι προσφορά του φίλου μας Γ.Χ από Θεσ/κη, τον οποίο και ευχαριστούμε - για άλλη μια φορά - θερμά .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκηνές φαρ ουέστ. Μου άρεσε, αν και δεν μπορούσα εύκολα να πλάσω με την φαντασία μου τα σκηνικά.

Μάρσια απο Αγγλία