Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η ΜΗΔΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΑΒΟΥΡΗ



Το 2008 το έργο κατέκτησε το Α΄ Βραβείο, στην κατηγορία Radio Drama-Ραδιοφωνικό Δράμα (γραπτό κείμενο για διαφορετικούς ρόλους, που ακολουθεί μια συγκρουσιακή δράση) του Φεστιβάλ «PRIX MARULIC-OLD TEXTS REVISTED», που διεξάγεται κάθε χρόνο στο νησί Χβαρ της Κροατίας από την Κροατική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση (HRT).

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ PRIX MARULIC, όπως ορίζεται και από τον τίτλο (Old Texts Revisited) σε μια ελεύθερη, ανεπίσημη μετάφραση (Μια εκ νέου Επίσκεψη σε Κείμενα του Παρελθόντος), ήταν το έργο να έχει αναφορά σε γραπτό κείμενο (Λογοτεχνία, Ποίηση, Θέατρο κ.ά.) χρονολογημένο πριν από το 1894, χρονιά της πρώτης επιτυχούς μετάδοσης ραδιοφωνικού κύματος από τον Γουλιέλμο Μαρκόνι (Guglielmo Marconi 1874-1937).

Υπόθεση: Ο μύθος της Μήδειας, μέσα από το κείμενο της κορυφαίας τραγωδίας του Ευριπίδη (431 π.Χ.), δέχτηκε μια «νέα επίσκεψη» από τον συγγραφέα, ο οποίος σε συνδυασμό με αληθινά γεγονότα που είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας το 2008, μετέφερε τη δράση στον 21ο αιώνα, στην ιστορία δύο μεταναστριών, δύο «ξένων», οι οποίες εργάζονται ως καθαρίστριες σ’ ένα άσυλο «ανιάτων παίδων», σε άθλιες συνθήκες, δοκιμάζοντας καθημερινά την ψυχική και σωματική αντοχή τους.

Διάρκεια εκπομπής: 60΄

Ραδιοφωνική προσαρμογή-παραγωγή: Μάρω Καραγιαννοπούλου.
Τεχνικός ήχου: Γιάννης Ψυχογιός.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Κουτσουδάκη, Λήδα Δημητρίου.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη



O Kώστας Kαναβούρης γεννήθηκε στην Kαβάλα το 1955. Eίναι πτυχιούχος Πολιτικών Eπιστημών. Aπό το 1992 είναι μέλος της EΣHEA. Δούλεψε στις εφημερίδες Pιζοσπάστης, Nέα Mεσημβρινή, Έθνος, Eπενδυτής. Eπίσης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς 902 Aριστερά στα FM και Planet 104,5. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Xάος και Playboy. Aπό τον Oκτώβριο του 1995 και μέχρι σήμερα έχει την εκπομπή βιβλίου «Bιβλιοθέαση» στο τηλεοπτικό κανάλι Seven. Συνεργάζεται με την Kυριακάτικη Aυγή και το ραδιοφωνικό σταθμό NET 105,8. Έχουν εκδοθεί πέντε συλλογές του με ποιήματα και μια συλλογή με δημοσιογραφικά σημειώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: