Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΣΤΑΙΡ ΜΑΚΛΗΝ


Υπόθεση: Ένα φορτηγό πλοίο μετά από την πλήρη ανακαίνιση του μετατράπηκε σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που φέρει το όνομα "SS Campari". Β΄ καπετάνιος του πλοίου είναι ο John Carter ο οποίος μαθαίνει πως ο Α΄ καπετάνιος δέχτηκε αναγκαστικά την εντολή της εταιρείας του να φορτώσει στα αμπάρια του τα φέρετρα κάποιων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε ένα ατύχημα σε εγκαταστάσεις του πάμπλουτου μεγαλοβιομήχανου Fernanto Palma. Αργότερα θα επιβιβαστεί και ο ίδιος ο επιχειρηματίας νοιώθοντας την υποχρέωση να φροντίσει να μεταφερθούν οι νεκροί στο τόπο τους. Ο καπετάνιος είναι ήδη εκνευρισμένος γιατί τον απόπλου καθυστέρησαν οι έρευνες της αστυνομίας που αναζητά παντού μια πυρηνική βόμβα περιορισμένης ισχύος αλλά μικρή σε μέγεθος και πολύ εύχρηστη η οποία χάθηκε από το εργαστήριο που κατασκευάστηκε. Οι αναποδιές θα συνεχιστούν καθώς εξαφανίζεται κάποιος από το πλήρωμα. Στην συνέχεια η βία ξεσπά και ξαφνικά όλο το πλοίο κινδυνεύει από έναν εγκληματία που θέλει να κρατήσει ομήρους όλους τους πλούσιους επιβάτες μέχρι να πληρωθούν λύτρα για την απελευθέρωση τους.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Μουαϊμης, Αντρούλα Αγαθαγγέλου, Σώτος Φιλιππίδης, Λέανδρος Παναγιωτίδης, Φαίδρος Στασίνος, Δημήτρης Σάββα.



Ο Alistair MacLean γεννήθηκε στη Γλασκώβη - Σκωτία στις 28 Απριλίου, 1922. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό. Αποφοίτησε με πτυχίο στην αγγλική γλώσσα από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Πριν γίνει πλήρους απασχόλησης συγγραφέας, ήταν δάσκαλος.
Έγραψε πολλά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των HMS Ulysses, The Guns of Navarone, Ice Station Zebra, Where Eagles Dare, Dark Crusader, Satan Bug, Captain Cook: A Biography και  Santorini
Έγραψε επίσης, The Black Shrike και The Satan Bug με το ψευδώνυμο Ίαν Στιούαρτ.
Αρκετά από τα βιβλία του έχουν γίνει ταινίες.
Έγραψε πολλά πρωτότυπα σενάρια, όπως το Breakheart Pass και μια περιπέτεια για την τηλεόραση με τον τίτλο The Hostage Towers.
Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στις 2 Φεβρουαρίου 1987 στην ηλικία των 64.

Δεν υπάρχουν σχόλια: