Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΫΛ



A Study in Scarlet (Σπουδή στο κόκκινο) είναι το πρώτο βιβλίο του Sir Arthur Conan Doyle  σχετικά με τον Sherlock Holmes και δημοσιεύτηκε το 1887.

Υπόθεση: Σ' αυτή την πρώτη τους περιπέτεια, ο Σερλοκ Χολμς και ο Δόκτωρ Γουώτσον αναλαμβάνουν μια ανατριχιαστική υπόθεση φόνου, έρωτα και εκδίκησης. Μιαν υπόθεση που άρχισε πριν πολλά χρόνια, στο Σολτ Λέικ Σίτυ...
Το πτώμα ενός άντρα βρίσκεται στην εγκαταλελειμμένη έπαυλη στο Brixton και πίσω του με αίμα γραμμένη η λέξη "RACHE" .

Σε αυτό το βιβλίο γίνεται η γνωριμία μεταξύ του στρατιωτικού γιατρού και μετέπειτα χρονικογράφου των περιπετειών του Σέρλοκ Χολμς, Τζων Γουώτσον με το διάσημο επιθεωρητή. Παρουσιάζονται δείγματα από τον τρόπο σκέψης και τον αλλόκοτο χαρακτήρα του Σέρλοκ Χολμς, πλάνες των καλύτερων επιθεωρητών της Scotland Yard, τα αδιέξοδα στις σκέψεις, οι εκπλήξεις και ο θαυμασμός του γιατρού προς το πρόσωπο του ανερχόμενου ντετέκτιβ.
Το κείμενο χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο γίνεται η γνωριμία με τα πρόσωπα και ξετυλίγεται το μυστήριο. Στο δεύτερο εκτυλίσσεται μια τραγωδία λίγα χρόνια πριν η οποία σε συνδυασμό με τις εξηγήσεις που δίνονται οδηγούν στο τρίτο μέρος όπου βρίσκεται και η λύση του μυστηρίου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μούστρας, Ανδρέας Ζεμπίλας, Θεόδουλος Μωρέας, Γιάννης Ρουσάκης, Δημήτρης Φαντίδης, Νικίας Νικολαϊδης, Μαρούσα Αβραμίδου, Ανδρέας Μακρίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: