Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΖΑΝ ΖΙΡΩΝΤΟΥ




Υπόθεση: Το έργο ξεκινά με την άφιξη της δεσποινίδας Αγνής στο θυρωρείο της "Υπηρεσίας μικρών και μεγάλων ευφευρετών". Έχει πάει εκεί για να ζητήσει δουλεία την οποία έχει μεγάλη ανάγκη χωρίς όμως να έχει έστω τα βασικά απαιτούμενα προσόντα. Ενώ περιμένει εκμυστηρεύεται σε έναν άγνωστο την αδυναμία της να αντιμετωπίζει τους άνδρες. Η συμβουλή που της δίνει ο άγνωστος είναι ότι για να γίνει βασίλισσα του κόσμου πρέπει να λέει στους άνδρες ότι είναι ωραίοι ("Πόσο όμορφος που είσαι!" Ή "Comme vous êtes beau!")...
Ο αυθεντικός τίτλος του έργου που έδωσε το 1942 ο ZAN ZIRONTU ήταν L'Apollon de Bellac (Ο Απόλλων του Μπελλάκ). Το έργο μεταφράστηκε από τον Τάκη Σωτήρχο (εκδ. Γκόνη 1966) με τίτλο «Η μεγάλη εφεύρεση»
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Πετεμερίδης, Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αντώνης Κατσαρίδης, Ευτύχιος Πουλαΐδης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Θεόδουλος Μωρέας, Ανδρέας Κουκίδης, Στέλιος Καυκαρίδης, Μίνικα Βασιλείου, Τζένη Γαΐτανοπούλου.



Το έργο παιγμένο και με άλλους ηθοποιούς

Απόλλων του Μπελλάκ (1961) του Ζαν Ζιρωντού

Παίζουν : Κώστας Γεννάτας, Χρήστος Τσαγανέας, Βάσω Μανωλίδου, Γιώργος Μετσόλης, Γιώργος Μπέλλος, Δημήτρης Βορρές, Σταύρος Ξενίδης, Αλίκη Βέμπο, Καίτη Λαμπροπούλου
Σκηνοθεσία : Γιώργος Θεοδοσιάδης


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kλάσεις ανώτεροι οι Ελλαδίτες ηθοποιοί....Τσαγανέας, Μανωλίδου, Ξενίδης, Μετσόλης, γεμάτες φωνές με απίστευτη εκφραστικότητα και δημιουργικότητα που αποδίδουν θα μπορούσε να πει κανείς ΤΕΛΕΙΑ το Θαυμάσιο έργο του Ζιρωντού!
Το ελληνικό θέατρο έχει τεράστια παράδοση σε ανθρώπους και έργα.
Δυστυχώς σήμερα παραπαίει σε μια θολοκουλτούρα γιατί 1-2 γενιές έσπασαν την αλυσίδα αιώνων...

Ένας νέος και φανατικός ακροατής όλων των αναρτήσεών σας