Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΑΣ





 N. Richard Nash - The Rainmaker

Το έργο «Ο Βροχοποιός» γράφτηκε το 1954 από τον Αμερικανό Ρίτσαρντ Νας, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Μεταφράστηκε σε πάνω από 40 γλώσσες, έγινε ταινία του Hollywood ενώ αποτέλεσε και την ιστορία του μιούζικαλ του Broadway «110 in the Shade». 



Υπόθεση: Σε μιαν επαρχιακή πόλη της Αμερικής, ο Κάρρυ περνά δύσκολες στιγμές μαζί με τα τρία του παιδιά - Νόα, Τζιμ και Λίζι. Η λειψυδρία και η αφόρητη ζέστη «αφυδατώνουν» τόσο τον οργανισμό όσο και τον ψυχισμό των μελών της οικογενείας. Το νερό απουσιάζει-κυριολεκτικά και μεταφορικά από τη ζωή τους. Η μόνη τους ελπίδα είναι ένας θαυματοποιός που εμφανίζεται σαν απρόσκλητος επισκέπτης. Ο Αστρολέων υπόσχεται έναντι αμοιβής βέβαια να φέρει τη βροχή στην άνυδρη περιοχή αλλά και στη ψυχή της αθώας χωριατοπούλας Λίζι. 

 
Σαν ένα παραμύθι ξεδιπλώνεται η ιστορία της οικογένειας του Κάρρυ. Το πρόβλημα της λειψυδρίας παίρνει άλλες διαστάσεις από αυτές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Επηρεάζει τα όνειρα, τις ελπίδες μα και την λογική των ανθρώπων. 
Από τον πραγματικό υλιστικό κόσμο μεταφερόμαστε με την βοήθεια του Αστρολέοντα σε έναν κόσμο όπου η έντονη επιθυμία τελικά εκπληρώνεται.


Για το ραδιόφωνο:
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Βασταρδής, Πέτρος Ζαρκάδης, Τάσος Μασμανίδης, Κατερίνα Βασιλάκου, Γιώργος Βελέντζας, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Μαλαβέτας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: