Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΨΕΥΤΟΫΠΗΡΕΤΡΙΑ του Μαριβό

Μία πλούσια κληρονόμος, μεταμφιεσμένη σε άντρα, έρχεται στον Πύργο της Κόμισσας για να μπορέσει να γνωρίσει έτσι καλύτερα τα αισθήματα και τον χαρακτήρα ενός ευγενούς με τον οποίο η οικογένειά της την είχε σχεδόν παντρέψει δια αλληλογραφίας. Εκεί τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Η Κόμισσα την ερωτεύεται και ο μέλλων σύζυγός της εμπιστεύεται τα πραγματικά του σχέδια. Η αποκάλυψη δεν αργεί να έρθει. Ο Μαριβό χρησιμοποιώντας με μαεστρία το λόγο φθάνει στο βάθος της ανθρώπινης ψυχής, όπου είναι καλά κρυμμένα η αλήθεια και τα πραγματικά αισθήματα των ηρώων του. Με το υποδόριο χιούμορ του, μας δίνει μια ανάγλυφη εικόνα της εποχής του, μιας εποχής, όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον, για να εξασφαλίσουν μία θέση, ή για να ανέλθουν κοινωνικά. Μια εποχή που κυοφορεί την γαλλική επανάσταση. 

Το έργο, το οποίο γράφτηκε από τον Μαριβό το 1724, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον ποιητή Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011) και "ανέβηκε στο ραδιοφωνικό σανίδι" σε σκηνοθεσία της Πέπης Οικονομοπούλου. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι παρακάτω ηθοποιοί:
Δημήτρης Οικονόμου, Θανάσης Καραγιάννης, Ρένη Πιττακή, Γιώργος Μπιράκης, Δημήτρης Κουλουμτζής, Ράνια Οικονομίδου, Γιάννης Μάινος
Το ηχητικό αρχείο είναι 96ΜΒ και η διάρκειά του 1ω 45λ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έτσι κι έτσι μου φάνηκε αυτό
Μαρσια