Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΕΦΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ξενόπουλος στο μυθιστόρημά του αυτό, μας ιστορεί τον τρυφερό κι ειλικρινή έρωτα δυο παιδιών που ανήκουν σε διαφορετικές τάξεις κι αγωνίζονται να ξεπεράσουν το χάσμα που τους χωρίζει. Όμως ο αναγνώστης ακολουθώντας το δρόμο της αγάπης τους, βλέπει να ξετυλίγεται, σαν σε κινηματογραφική ταινία, ολοζώντανη κι η ζωή του νησιού της.


Ο Τώνης Τοκαλέδος, γιος του άρχοντα κόντε Ριχάρδου, ύστερα από πολύχρονη απουσία επιστρέφει στη Ζάκυνθο και συναντά τη παιδική του αγάπη, τη Μαργαρίτα Στέφα. Ο έρωτας των δυο νέων φουντώνει ξανά, αλλά ο κόντες που είναι υποψήφιος βουλευτής στέκεται αξεπέραστο εμπόδιο ανάμεσά τους, κατηγορώντας το γιο του πως υποσκάπτει τη πολιτική του σταδιοδρομία. Ο Τώνης και η Μαργαρίτα μετά από πολλές συγκρούσεις στις οποίες συμμετέχει βοηθώντας τους και η μάνα της Μαργαρίτας, Γιακουμάκαινα, αποφασίζουν να αψηφήσουν τη γνώμη του και να παντρευτούν. Ο Ριχάρδος αναγκάζεται να δώσει τη συγκατάθεσή του προκειμένου να αποφύγει το σκάνδαλο και το γεγονός αυτό του προσφέρει ανέλπιστα μεγάλη λαϊκή υποστήριξη, γιατί η Μαργαρίτα γίνεται σύμβολο της ανερχόμενης τάξης των ποπολάρων και της αναπόφευκτης σύγκρουσής της με τη παλιά αριστοκρατία….

Για το ραδιόφωνο: Ηχογράφηση 1972
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Φρόνημος, Νάντια Χωραφά, Ρίτα Μουσούρη, Γιώργος Βουτσίνος, Ιωάννα Αρώνη, Νάσος Κεδράκας, Δημήτρης Ποταμίτης, Διονύσης Παγουλάτος, Γίτσα Βαλμά,

(μετατροπή από κασέτα)

1 σχόλιο:

Ελενη Ιωαννίδου είπε...

Χιλια ευχαριστώ.... Θυμήθηκα τα ωραία χρόνια που άκουγα στο ρααδιόφωνο θέατρο. Εδώ στο εξωτερικό είναι μια υπέροχη απασχόληση να διαβάζει και να ακούει κανείς αυτά τα θεατρικά. Και προπάντως δεν θα μπορούσα να βρώ με κανέναν άλλο τρόπο την Μαργαρίτα Στέφα. Ευχαριστώ και Καλή Χρονιά!