Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΚΗΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ του Noel Coward




(The Marquis - 1927) Η κυρία Μαρκησία επιστρέφει, και τα οικογενειακά μυστικά που ήταν κρυμμένα στο παρελθόν βγαίνουν στο φως, δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις ....



Ο Noel Coward έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη λογοτεχνίας και θεάτρου, καθώς και με τον χορό. Τα κωμικά του έργα ανήκουν στην κατηγορία του καλού "μπουλβάρ". Το έργο ανέβηκε το 1927. Στην Ελλάδα παίχτηκε από τον θίασο Ανδρεάδη το 1939 και το 1955 στο θέατρο "Γκλόρια" (κ. Μιράντα - Λ. Κωνσταντάρας) με τον τίτλο "Πάντα μ' αγαπούσες...".


Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Ρηγόπουλος .... Raoul de Vriaac, Σπύρος Κωνσταντόπουλος .... Esteban, El Duco de Santaguano, Πέτρος Λεωκράτης .... Miguel, Κική Ρέππα .... Adrienne, Τρύφων Καρατζάς .... Jacques Rijar, Τάκης Δρούκας .... Father Clement, Μαίρη Αρώνη .... Eloise de Kestournel, Χρήστος Μάντζαρης .... Hubert, Καίτη Τριανταφύλλου .... Alice’s.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Στάθης Σπηλιωτόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αργυρώ Μεταξά
ΡΑΔΙΟΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Μπούχλης

Πρώτη εκπομπή: 26 Ιουλίου 1967




Το έργο και το κείμενο χαρίζει στους ακροατές του Radiotheatre ο Γιάννης από την Θεσσαλονίκη και τον ευχαριστούμε πολύ !

1 σχόλιο:

Θράσος είπε...

Yπέροχο, ελαφρύ και σχεδόν 'σαχλό'
σαν τη σαμπάνια. Εξαιρετικός Coward με εξαιρετική Αρώνη.

Το 'Θυμήσου τον Σεπτέμβρη-Private lives' με Λαμπέτη-Καρρά, ή Δανδουλάκη-?, δεν υπάρχει τελικά στο αρχείο σου;Ξέρω ντροπή μου, αλλά το ψάχνω πολύ αυτό το έργο και δεν το βρίσκω πουθενά.