Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΟΥΜΑ (ΠΑΤΕΡΑ)


Οι Τρεις Σωματοφύλακες ( Les Trois Mousquetaires) είναι ένα μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, πατέρα.

Υπόθεση Το μυθιστόρημα περιγράφει τις περιπέτειες ενός νεαρού, που ονομάζεται ντ’ Αρτανιάν από τη στιγμή που εγκαταλείπει το σπίτι του για να γίνει σωματοφύλακας. Ο ντ’ Αρτανιάν δεν είναι ένας από τους τρεις σωματοφύλακες του τίτλου. Αυτοί είναι οι φίλοι του, ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμις, τρεις αχώριστοι φίλοι, που ενώνονται υπό το σύνθημα «Ένας για όλους, όλοι για έναν».

Η ιστορία του ντ’ Αρτανιάν συνεχίζεται στο Είκοσι Έτη Μετά και στον Υποκόμη της Βραζελόνης. Τα τρία αυτά μυθιστορήματα του Δουμά είναι γνωστά ως Μυθιστορήματα του ντ’ Αρτανιάν.

Πρωτοεκδόθηκε σε συνέχειες στο περιοδικό Le Siècle από το Μάιο έως και τον Ιούλιο του 1844. Ο Δουμάς ισχυρίστηκε ότι ήταν βασισμένο σε χειρόγραφα, που ανακάλυψε στην εθνική βιβλιοθήκη (Bibliothèque Nationale). Αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε βασιστεί στο βιβλίο Τα Απομνημονεύματα του κυρίου Ντ' Αρτανιάν, υπολοχαγού των σωματοφυλάκων του βασιλιά, του Γκατιέν ντε Κουρτιλ ντε Σάντρας (Κολωνία 1770). Το βιβλίο είχε γίνει αντικείμενο δανεισμού από τη βιβλιοθήκη της Μασσαλίας και δεν επιστράφηκε ποτέ, αφού ο Δουμάς το πήρε μαζί του στο Παρίσι. Η κάρτα δανεισμού σώζεται έως σήμερα.

Η εκδοχή του Δουμά καλύπτει χρονικά την περίοδο από το 1625 έως το 1628. Οι τέσσερεις ήρωες αναμιγνύονται σε ίντριγκες, που περιλαμβάνουν τον αδύναμο βασιλιά Λουδοβίκο ΙΓ΄, τον πανίσχυρο και πανούργο καρδινάλιο Ρισελιέ, την όμορφη βασίλισσα Άννα την Αυστριακή, τον Άγγλο εραστή της, Ζωρζ Βιλλιέ, πρώτο δούκα του Μπάκιγχαμ και την πολιορκία της Λα Ροσέλ. Στην πλοκή προστίθενται και η μυστηριώδης λαίδη ντε Γουίντερ και ο κόμης ντε Ροσφόρ, δεξί χέρι του Ρισελιέ.

Για το ραδιόφωνο: ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΙ, -ΣΕ 2 ΜΕΡΗ

Χρονολογία Ηχογράφησης, 17 Φεβρουαρίου 1966


ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗΣ Πρώτη εκπομπή: 23 Φεβρουαρίου 1966
Επαναληπτικές εκπομπές: 27 Φεβρουαρίου 1966, 30 Ιουλίου 1972, 28 Ιουλίου 1976

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μιχάλης Μπούχλης, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Σοφία Μιχαλίτση, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Χάρης Λαμπίδης,
Παίζουν οι ηθοποιοί: Περγιάλης Νότης, Μητσάκης Βασίλης, Ανδρονίδης Βάσος, Βουλαλάς Τάκης, Τζώρτζης Γιώργος, Ροζάν Λουκιανός, Κυριακού Αννα, Κατσιγιάννης Χρήστος, Παληός Κώστας, Ξανθάκη Ελλη, Χρυσομάλλης Μίμης, Σκούρα Δάφνη, Γκούμα Αλίκη, Γιακωβάκης Τώνης, Φωτίου Ελλη, Ράπτης Σταμάτης, Προέδρου Βέτα, Πρέκας Κώστας, Ξενίδης Σταύρος, Μπουμπούκης Χριστόφορος, Μιχαλόπουλος Γιάννης, Φωκά Μαρία, Μαραγκάκης Μιχάλης,Μιχαλακόπουλος Γιώργος, Βογιατζής Γιάννης, Αντωνίου Αντώνης, Καζάκος Κώστας, Καστανάς Κώστας, Λεωκράτης Πέτρος, Ληναίος Στέφανος.

(mp3 από κασέτα - Ευγενική προσφορά του φίλου ΑΚ)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, παιδιά!

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις νέες πολύτιμες προσφορές σας!

Το εμπνευσμένο και γοητευτικό διήγημα του Άρι -αλήθεια, γιατί όχι, ''Άρη'';- παράγει αισθήματα αληθινής συγκίνησης! Τον συγχαίρω, βέβαια, και τον ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκε δημόσια! Είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή, για να γνωρίσουμε εκ του σύνεγγυς και τα υπόλοιπα αξιοπρόσεκτα πονήματά του! Χρόνο και δυνάμεις, να δούμε, όμως, που θα βρούμε!

Μακάρι να μπορούσα να συνεισφέρω πιο ενεργά στις αναρτήσεις σας! Όμως, δεν ξέρω ούτε καν ένα ασφαλές, αξιόπιστο και φιλικό στον απλό χρήστη πρόγραμμα εγγραφής στον υπολογιστή διαδικτυακών ραδιοφωνικών εκπομπών... Κατά προτίμηση, ανοικτού κώδικα, αν το διατυπώνω σωστά, και ελεύθερα διατιθέμενο σε κάθε ενδιαφερόμενο δωρεάν... Ευπρόσδεκτη κάθε σχετική βοήθεια...

Καλή βδομάδα!

Υ.Γ.: Σας παρακαλώ, κάντε κάτι και για την αποψινή συναρπαστική παράσταση του Τρίτου! Με κράτησε προσηλωμένο στο ραδιόφωνο μέχρι την υστάτη στιγμή! Νομίζω πως αξίζει τον κόπο, έστω και μόνο για το -αδισκογράφητο, αν δεν σφάλλω- τραγούδι του Χορν, μ' όλο που μου φάνηκε μάλλον υπέρμετρα μελοδραματική η όλη ατμόσφαιρα της ηχογράφησής του, αν όχι και της ερμηνείας του, εν τινι μέτρω! Τα βράδια της Κυριακής έχουν κι ένα καταφύγιο παρηγοριάς και φιλευσπλαχνίας για τις δυσκολίες της ζωής του καθενός μας... Κάτι, σαν φιλόδοξη, πλην μάταιη απόπειρα αντιστάθμισης της πανθομολογούμενης κραταιάς μελαγχολίας της...

Σάκης

IZA είπε...

Αγαπητέ Σάκη, καλημέρα!Για τα θέματα που θίγεις στο σχόλιο σου έχω να πω τα εξής:
1. Το χτεσινό έργο ηχογραφήθηκε και καταλαβαίνουμε τη χαρά που θα πάρεις αλλά και άλλοι φίλοι από αυτήν την πληροφορία
2. Η ορθογραφία στο όνομα Άρις καταδεικνύει την καταγωγή εκ του Αριστείδης
3. Η ηχογράφηση έργων είναι μια ιστορία όχι δύσκολη αλλα απαιτεί μια κάποια εξοικείωση με τα μέσα. Να ξέρεις πάντως ότι είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε. Περιμένουμε ιδέες για τον τρόπο που αυτό μπορεί να επιτευχθεί.
Με εκτίμηση, Δημήτρης.

Ανώνυμος είπε...

Σαν πρώτη ιδέα προτείνουμε τα παρακάτω:
http://rapidshare.com/files/24031029/Audio_Grabber_lame_engine_1.83-Greek.rar
http://www.opensoft.gr/software/audiograbber
http://en.wikipedia.org/wiki/Audiograbber
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.audiograbber.org/

http://www.e-radio.gr/locations/athens.el.asp
αν χρειαστούν κάποιες αναλύσεις τα λέμε και πάλι
nikolaskoul
(επειδή δεν είναι σύνδεσμοι με αντιγραφή και επικόλληση στο explorer)

Ανώνυμος είπε...

Θερμές ευχαριστίες για τους "Τρεις Σωματοφύλακες". Επιτρέψτε μου μόνο να ρωτήσω γιατί το έργο φαίνεται να τελειώνει ημιτελές; Μήπως εγώ κάνω κάποιο λάθος;
Συγχαρητήρια για το θαυμάσιο (μοναδικό) blog. Σας επισκέπτομαι καθημερινά.

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη, Νικόλα και λοιποί φίλοι, σας ευχαριστώ και πάλι για την άμεση, συνοπτική και μεστή ουσίας ανταπόκριση! Ήδη, αποθήκευσα στον υπολογιστή μου το συμπιεσμένο αρχείο, που περιέχει την εφαρμογή... Αμέσως μόλις βρω ελεύθερο χρόνο, θα το εγκαταστήσω στον σκληρό δίσκο κι εν συνεχεία, με τη βοήθεια των πληροφοριών των συνδέσμων, που μου παραθέτετε πιο πάνω, θα προσπαθήσω να εξερευνήσω τον τρόπο λειτουργίας του για την επίτευξη του τεχνικά αρτιότερου δυνατού αποτελέσματος εγγραφής των διαδικτυακών θεατρικών εκπομπών του Τρίτου! Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων και για το... φροντιστήριο εξ αποστάσεως! Η περίφημη διαδικτυακή αλληλεγγύη θριάμβευσε και πάλι! Να 'στε πάντα καλά! Καλό βράδυ!

Σάκης

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας και ευχαριστώ κι από εμένα για τη δουλειά σας. Πράγματι, το έργο είναι ημιτελές ... και μάλιστα στο καλύτερο σημείο !

HELLENIC Radio Theatre είπε...

Αγαπητοί φίλοι είμαστε στην αναζήτηση μιας πλήρους εγγραφής . Πραγματικά στο ήδη αναρτηθέν η Μυλαίδη γλύτωσε την τιμωρία επειδή τέλειωσε η κασέτα του φίλου που μας έστειλε το έργο. Όμως η Νέμεσις θα επαναφέρει σύντομα την ισορροπία.
Δεν διακόψαμε την ανάρτηση γιατί δεν ξέραμε αν θα βρεθεί πλήρης εγγραφή.