Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΧΡΥΣΗ ΜΟΥ ΡΟΥΘ ΤΟΥ ΝΟΡΜΑΝ ΚΡΑΣΝΑ



Μια ευχάριστη, ελαφριά κωμωδία σας προσφέρουμε σήμερα αγαπητοί ακροατές.
Τη "Χρυσή μου Ρουθ" του Νόρμαν Κράσνα.

Η ηχογράφηση έγινε το 1972 και η μετάφραση και ραδιοφωνική προσαρμογή είναι της Ντόρας Βολονάκη .

Παίζουν οι: Ντίνα Γιαννακού, Μαρία Φωκά, Έρση Μαλικένζου, Γιώργος Νέζος, Μαρία Μοσχολιού, Αλέξης Γεωργίου, Κώστας Φυσσούν,
Λία Πανταζή, Γιάννης Ροζάκης. Ραδιοσκηνοθεσία Ανδρέα Φιλιππίδη. Το έργο θα έπρεπε να λέγεται "Αγαπητή μου Ρουθ" ή "Αγαπημένη μου Ρουθ", έτσι όπως ξεκινούσε τα γράμματά του στη Ρουθ ο υποσμηναγός Γουίλιαμ Στιούαρτ. 60 γράμματα έλαβε από τη Ρουθ ο Γουίλιαμ. Δεν ήταν όμως η Ρουθ αλλά η έφηβη αδερφή της Μύριαμ που έγραφε τα γράμματα και χρησιμοποιούσε το όνομα και τη φωτογραφία της μεγαλύτερης αδερφής της. Όταν ο υποσμηναγός επιστρέφει πληροφορείται ότι η Ρουθ είναι αρραβωνιασμένη με έναν τραπεζικό. Μέσα από κωμικές καταστάσεις και ανατροπές η Ρουθ συνειδητοποιεί ότι ο αρραβώνας της ήταν σφάλμα και αποφασίζει εντέλει να παντρευτεί τον Γουίλιαμ.

Ο Κράσνα βάσισε το έργο στους χαρακτήρες της οικογένειας του καλού του φίλου Γκράουτσο Μαρξ του οποίου η πρώτη γυναίκα ονομαζόταν Ρουθ. Το έργο γυρίστηκε σε ταινία το 1947 (απ' όπου και η φωτογραφία της αφίσας) και παίχτηκε στο θέατρο από το θίασο Κατερίνας το 1948. Στο έργο έπαιζε και η Έλλη Λαμπέτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: