Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΤΡΟΧΙΕΣ:ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΤΟΤΑΙΝΙΑ 5 (ΚΩΜΩΔΙΕΣ) ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Αγαπητοι φιλοι του Θεατρου στο ραδιοφωνο καλημερα σας.
Η σημερινη μας αναρτηση αποτελει αλλη μια κωμωδια του συγγραφικου διδυμου Ασημακη Γιαλαμα - Κωστα Πρετεντερη η οποια παρουσιαστηκε με επιτυχια στο θεατρο,τον κινηματογραφο και το ραδιοφωνο. Το εργο αυτο υπηρξε μια απο τις πιο δημοφιλεις κωμωδιες της Τζενης Καρεζη στο θεατρο την δεκαετια του '60,η οποια διακριθηκε εξισου τοσο σε κωμικους οσο και σε δραματικους ρολους. Παρτενερ της στην σκηνη ηταν ο Νικος Κουρκουλος,ενω στην κινηματογραφικη μεταφορα του εργου, το 1964, συμπρωταγωνιστης της ηταν ο Αλεκος Αλεξανδρακης .Η σεναριακη διασκευη εγινε απο τους Γιαλαμα - Πρετεντερη,την σκηνοθεσια ανελαβε ο Ντινος Δημοπουλος και στους βασικους ρολους της διανομης εμφανιζονταν οι: Δ.Παπαγιανοπουλος, Λιλυ Παπαγιαννη ,Ελενη Ζαφειριου, Νιτσα Μαρουδα, Δημητρης Νικολαιδης, Γιαννης Βογιατζης, Κωστας Καρρας, Αγγελος Αντωνοπουλος, Δεσποινα Στυλιανοπουλου και οι αδελφες Μπρογιερ.
Συμφωνα με την υποθεση του εργου μια νεα και απειρη μηχανικος αναλαμβανει την διευθυνση μιας μεγαλης τεχνικης εταιρειας .Στην αρχη βλεπει τους ανδρες της εταιρειας ως συναδελφους μονο,αλλα τα πραγματα θα αλλαξουν οταν ερωτευεται εναν υφισταμενο της υπομηχανικο,γνωστο για της επιδοσεις του στο κυνηγι του ποδογυρου.
Η ταινια συγκεντρωσε 402.143 εισιτηρια σε πρωτη προβολη καταλαμβανοντας την 7η θεση μεταξυ των 93 ελληνικων φιλμ που προβληθηκαν στους κινηματογραφους την σεζον 1964-'65.
Το εργο ηχογραφηθηκε για το ραδιοφωνο αρκετα χρονια αργοτερα,το 1988, με σκηνοθετη και παλι τον Ντινο Δημοπουλο, ο οποιος επιμεληθηκε και την μουσικη.
Μετα τους Καρεζη-Κουρκουλο και Καρεζη-Αλεξανδρακη ηταν η σειρα των Κρουσκα - Καληωρα να ερμηνευσουν το πρωταγωνιστικο διδυμο.
To υπολοιπο καστ συμπληρωνουν οι: Ιακωβος Ψαρρας, Θαλεια Αργυριου, Βικυ Γεωργαλα, Θεοδοσης Ισαακιδης, Θαλεια Παπαζογλου, Μανια Τεχριτζογλου, Δημητρης Τσουτσης, Κωστας Κοκκακης, Βαγια Κωφου, Λεωνιδας Μαρμαριδης, Χρηστος Σαββας, Ελενη Σπανου, Ελενη Τσιακαλου.

1 σχόλιο:

ADT. είπε...

IZA, αισθάνονται ότι EMOTION, δεν είναι η γλώσσα και Λυπάμαι, I LOVE ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Un abrazo Y MUY FUERTE SALUDOS DESDE ARGENTINA