Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΤΡΟΧΙΕΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΟΤΑΙΝΙΑ 4 (ΚΩΜΩΔΙΕΣ) ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, καλησπέρα σας. Με τη σημερινή ανάρτηση ανοίγουμε έναν νέο κύκλο έργων με παράλληλη πορεία, τις κωμωδίες. Ένα είδος που είχε μια πολύ επιτυχημένη πορεία μα και μεγάλο μερίδιο στο σύνολο της κινηματογραφικής παραγωγής, εκείνης της "χρυσής" όπως έχει μείνει να την λέμε, εποχής του ελληνικού σινεμά. Σαν λαός τις αγαπήσαμε αυτές τις ταινίες και μεγάλωσαν γελώντας με αυτές γενιές και γενιές. Εδώ επισημαίνουμε την καταλυτική συνεισφορά της TVστα νεότερα χρόνια. Ακόμη και οι κόρες μου οχτώ και έξι ετών ξελιγώνονται και διασκεδάζουν, βλέποντάς τις. Αρκετές μεταφέρθηκαν στα ραδιοφωνικά studios με ίδιους τίτλους ή όχι. Ένα μέρος αυτού του αρχείου, που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο, έχει ηχογραφηθεί από τα μέλη της ομάδας του radio-theatre. Ωστόσο πιστεύουμε ότι δεν τα έχουμε βρει ακόμη όλα και από την άποψη αυτή καλοδεχούμενες οι δικές σας παρεμβάσεις.

Αρχίζουμε με το έργο "ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ" των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη.

Στο φιλμ αποτυπώθηκε το 1967 σε σκηνοθεσία του Ντίμη Δαδίρα και με πρωταγωνιστές τους Στέφανο Ληναίο και Έλλη Φωτίου. Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1965 είχε ανέβει στο θέατρο ΜΙΝΩΑ.

Την ίδια χρονιά που έγινε ταινία μπήκε στους ραδιοθαλάμους και γράφτηκε στη μαγνητοταινία με πολλούς κοινούς ,με αυτούς της κινηματογραφικής εκδοχής, ηθοποιούς όπως τον Ληναίο, την Σμάρω Στεφανίδου, τον Αντρέα Μπάρκουλη, τον Γαβριηλίδη, τον Γιώργο Μιχαλόπουλο.

Υπόθεση: Ένα νιόπαντρο ζευγάρι προσπαθεί να μαζέψει τα χρήματα για το σπίτι που φτιάχνει, με τη σύζυγο να βρίσκει δουλειά κρυφά στην εταιρεία που δουλεύει ο σύζυγος και που ο διευθυντής συνηθίζει να τα ρίχνει στις γραμματείς του. Την παράσταση κλέβει, όπως θα θυμάστε, ο Πασχάλης, ο " άλαλα τα χείλη των ασεβών..." που υποδύεται και στις δύο περιπτώσεις ο Μιχαλόπουλος.

Καλή σας ακρόαση


3 σχόλια:

Benikos place είπε...

Καλημέρα! Σας ευχαριστούμε πολύ για τα υπέροχα θεατρικά έργα. Χρόνια πολλά σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Αφού σας ευχαριστήσω για τα υπέροχα θεατρικά έργα που ανεβάζετε, θα ήθελα να σας προτείνω να στείλουμε όλοι ένα e-mail στον μελωδία Fm, έτσι ώστε να μεταδίδει την εκπομπή αστυνομικής λογοτεχνίας κάθε Δευτέρα και όχι κάθε τέταρτη Δευτέρα. Εγώ το έχω ήδη κάνει.

Seirios είπε...

Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω...αδειούχος για λίγες μέρες...

Πέρασα από το μπλογκ κι είναι γεμάτο καλούδια...

Κι θεϊκή φωνή της Φλέρυς (που τόσο πολύ αγαπώ, όσο τη Λαμπέτη!!!) να δεσπόζει στο ηχείο...

Ευχαριστώ σας, καλοί μου συνδιαχειριστές... στιγμές ανεπανάληπτες από το "Μεγάλο Ερωτικό"...(επ! έχουμε κι οδό ονείρων? η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη!)

Καλές Γιορτές (σε όλους) με υγεία στα σπίτια σας

Με βαθιά εκτίμηση κι ένα μεγάλο ουσιαστικό ευχαριστώ

Σείριος Σειριόπολις