Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΘΩΑ ή ΕΝΟΧΗ



Υπόθεση: Η Katherine Jefferson δέχεται μια ανώνυμη επιστολή που την προτρέπει να επισκεφτεί σύντομα την γριά θεία της γιατί διαφορετικά θα βρεθεί μπροστά σε  δυσάρεστες εκπλήξεις και ίσως απένταρη. Η Katherine αποφασίζει να επισκεφτεί την θεία Routh Johnson μαζί με τον μέλλοντα σύζυγό της George Walter. Εκεί συναντούν και την Sally Queen ένα κορίτσι που φροντίζει την θεία Routh και την οποία γνωρίζουν από παλιά. Η Sally όμως δεν είναι πλέον το ασχημούλικο κοριτσάκι αλλά μια πολύ όμορφή και χαριτωμένη νεαρή κοπέλα. Η αλλαγή αυτή όχι μόνο δεν θα περάσει απαρατήρητη από τον George αλλά και θα του κινήσει το ενδιαφέρον τόσο που η σχέση του με την Katherine θα κλονιστεί. Δυο μέρες μετά και αφού έχουν επιστρέψει στο Λονδίνο η Katherine και ο George ειδοποιούνται από τον γιατρό Young να επιστρέψουν στο Southampton γιατί η θεία Routh χειροτέρεψε. Η θεία πεθαίνει αφού πρώτα θέλησε να συμπεριληφθεί στην διαθήκη της το όνομα της Sally...
Ο καιρός περνά και η Katherine επιστρέφει στο σπίτι της θείας της για να τακτοποιήσει τα πράγματα. Εκεί είναι η Sally και η νοσοκόμα Betty Wolf που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Δυστυχώς αυτή θα είναι η τελευταία μέρα για την Sally αφού θα βρεθεί νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού.
Τώρα η Katherine Jefferson καλείται από τον εισαγγελέα του κακουργιοδικείου του Λονδίνου να δηλώσει ΑΘΩΑ ή ΕΝΟΧΗ για τη δολοφονία της Sally Queen...


Διασκευή Χρήστος Αντωνόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Ζακυνθινός - Εισαγγελέας, Αφροδίτη Γρηγοριάδου - Katherine Jefferson, Πάνος Τουλιάτος - George Walter, Μαρία Ζαφειράκη - Routh Johnson, Λουΐζα Ποδηματά - Betty Wolf, Ματίνα Καρρά - Sally Queen, Γιώργος Γεωγλερής - γιατρός Young, Γιάννης Κάζαγλης - Zak Bessette, Δημήτρης Μπάνος - κηπουρός Patrick, Μάκης Ρευματάς - συνήγορος.
Αφήγηση και ραδιοσκηνοθεσία Βύρων Πάλλης.
Επιμέλεια εκπομπής : Μάρα Καλούδη


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι «το θλιμμένο κυπαρίσσι», στο οποίο έχουν αλλαχτεί τα ονόματα. Στο πρωτότυπο, αντί για το γάλλο ντετέκτιβ που εξιχνιάζει την υπόθεση, αναλαμβάνει ο γνωστός τοις πάσι Βέλγος Ηρακλής Πουαρό. Μάλιστα δε, εντόπισα κι άλλες μεταβολές από το πρωτότυπο.
Έτσι, για την ιστορία τα καταγράφω.

Να είστε καλά!

Ανώνυμος είπε...

Και Το Μυστικο της τριανταφυλλιας, που υπαρχει στο μπλογκ, παλι στο Θλιμμενο Κυπαρισσι βασιζεται.