Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΗ



Υπόθεση: ΄Ενα βράδυ ο αρχιτέκτονας Πρόκος οδηγώντας το αυτοκίνητο του χάνει το δρόμο του λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Σαν να μην έφτανε αυτό το αυτοκίνητο θα υποστεί μηχανική βλάβη και έτσι αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια σε ένα απομονωμένο σπίτι. Εκεί θα γνωρίσει το ζεύγος Αμάντου που θα τον φιλοξενήσει πρόθυμα. Κάποια στιγμή που ο Πρόκος μένει μόνος με την Άννα Αμάντου εκείνη πανικόβλητη τον ενημερώνει πως ο σύζυγος της Σωκράτης θα την δολοφονήσει ο ίδιος στις  δώδεκα και τέταρτο. Αργότερα και ενώ το ρολόι κτυπάει δώδεκα και τέταρτο ο Αμάντος ενημερώνει πως η βροχή σταμάτησε και  προτείνει στον Πρόκο να ταξιδέψουν μαζί για τη Λάρισα.
Οι δυο άντρες ήταν όλο το βράδυ μαζί και έτσι ο Αμάντος έχει ατράνταχτο άλλοθι καθώς η γυναίκα του βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της ...

Η αστυνομική ιστορία του Γιάννη Μαρή, «Δώδεκα και τέταρτο ακριβώς» δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο περιοδικό «Πρώτο» το 1960. Στη δεκαετία του1970 εκδόθηκε με τον τίτλο Κουαρτέτο μαζί με τη νουβέλα «Έγκλημα στη Ύδρα» ,και τα διηγήματα «Το κεφάλι του Απόλλωνος» και το «Το χαμένο εικοσιτετράωρο»

Ραδιοφωνική διασκευή: Χρήστος Αντωνιάδης
Ραδιοσκηνοθεσία: Άγγελος Φορτούνας
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Ρύθμιση ήχου : Δημήτρης Πουλόπουλος
Αστυνόμος Μπέκας : ο Ανδρέας Μπάρκουλης
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Αλέξης Σταυράκης, Βίκυ Βανίτα, Μάκης Ρευματάς, Σπύρος Μεριανός, Νίκος Παγκράτης, Καίτη Παπανίκα.

Επιμέλεια εκπομπής
: Μάρα Καλούδη




Δεν υπάρχουν σχόλια: