Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΜΟΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΛ ΕΣΜΠΡΑΓΙΑ



Υπόθεση: Ύστερα από τρία χρόνια, παίρνοντας τη σύνταξή της από το Βρετανικό Ναυαρχείο όπου είχε μια θέση προϊσταμένης, η Ιμογένη Μακ Κάρθερυ, κόρη ενός πρώην λοχαγού της Στρατιάς των Ινδιών, ξαναγύρισε στο γραφικό της χωριό. 
Η είδηση της επιστροφής της πού διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, με ταχύτητα αστραπής, όπως ήταν επόμενο, αναστάτωσε τους κατοίκους του Κάλλαντερ. 
Η ανάμνηση των περιπετειών της, ο δυναμικός τρόπος πού αντιμετώπιζε τα πράγματα και η μανία της να σπέρνει γύρω της πτώματα έκαναν τους απλοϊκούς ανθρώπους του Κάλλαντερ να τη φαντάζονται με τη μορφή της Ζαν Ντ' Άρκ. 
Για τον αστυνόμο Άρτσιμπαλντ Μακ Κλόσταφ πού ή είδηση του ερχομού της κοκκινομάλλας γεροντοκόρης τον βρήκε τη στιγμή πού έπαιζε μια παρτίδα σκάκι, σήμαινε - πρέπει να το ομολογήσουμε απερίφραστα - καταστροφή! Ο ευφάνταστος αστυνόμος έβλεπε κιόλας να γεμίζει ο τόπος από αίματα και νεκρούς - πράγμα κάπως υπερβολικό, όπως θα δούμε - μια και η καημένη η Ιμογένη δεν είχε καμιά πρόθεση να μεταβάλει το Κάλλαντερ σε σφαγείο. 
Το πολύ-πολύ, έτσι για να κρατηθούν τα προσχήματα και για τη διατήρηση των εθίμων - και παρά την απόγνωση του ξενοδόχου Τζέφερσον Μακ Πάντις, αμείλικτου εχθρού της από παλιά - να σήκωνε απλώς την αυλαία σ' ένα σκηνικό μιας ασήμαντης μικρο-αυτοκτονίας. 
Μιας αυτοκτονίας, όμως, πού όπως θα παρατηρήσετε, παρουσίαζε μιαν αξιόλογη πρωτοτυπία: το θύμα είχε κατορθώσει να τερματίσει τη ζωή του σε μια στιγμή πού - σύμφωνα με την έκθεση του γιατρού Έλσκοτ - βρισκόταν λιπόθυμο ύστερα από ένα δυνατό χτύπημα στην Ινιακή χώρα.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΜΟΓΕΝΗΣ εκδόσεις Λυχνάρι)

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Στέλιος Καυκαρίδης, Νίκος Καυκάλης, Αντώνης Κατσαρίδης, Νίκος Χαραλάμπους,  Ανδρέας Μούστρας, Έλλη Παναγιώτου, Ανδρέας Μουσουλιώτης.
Ελεύθερη διασκευή για το ραδιόφωνο Ανδρέα Διονυσίου Πόντη




Δεν υπάρχουν σχόλια: