Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΡΑΔΙΝΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΟΥ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΡΑΙΝΕΚΕΡ





Το θεατρικό έργο του Herbert Reinecker "Night Express" παίχτηκε στη τηλεοπτική σειρά του BBC  "Sunday-Night Play" (Season 4, Episode 45) στις 11 Αυγούστου 1963. Η διασκευή ήταν του Rudolph Cartier.


Υπόθεση: Το τραίνο έχει ήδη ξεκινήσει για να κάνει τη νυχτερινή διαδρομή του. Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα φτάσει στα σύνορα όπου αφού γίνει ο καθιερωμένος έλεγχος θα συνεχίσει την πορεία του. Οι επιβάτες έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για τον καιρό και για διάφορα άλλα. Φαίνεται ότι τα πάντα θα είναι ήσυχα ίσως και πληκτικά.
Σύντομα όμως για ορισμένους από τους επιβάτες τα πράγματα θα αλλάξουν μόλις ανακαλύψουν την παρουσία ενός καταδιωκόμενου νεαρού που επιβιβάστηκε λαθραία και τώρα πρέπει να πάρουν αποφάσεις σύμφωνα με τη συνείδηση ή το συμφέρον τους.
Μπορεί κάποιος να μείνει ουδέτερος; Κι αν μαθευτεί ότι γνώριζε αλλά δεν ενημέρωσε τις αρχές;
Πρέπει κάποιος να τον βοηθήσει; Κι αν οι αρχές τον καταδιώκουν δίκαια για κάτι που έχει πραγματικά κάνει;
Πόσο ρισκάρει αυτός που θα αποκρύψει την παρουσία του μέχρι να φτάσουν στα σύνορα αφού ο αστυνομικός ελεγκτής που βρίσκεται στο τραίνο είναι αρκετές φορές κοντά τους;

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρούσα Αβραμίδου, Θεόδουλος Μωρέας, Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, Μάχη Σειράκου Καζαμία, Κώστας Τύμβιος, Νεόφυτος Νεοφύτου, Δήμητρα Δημητριάδου, Γιάννης Παπαϊωάνου, Τάκης Σταυρινίδης, Θάνος Πετεμερίδης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Τάκης Τσελέπας, Αντώνης Κατσαρίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: