Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΠΥΡΩΜΕΝΟ ΣΙΔΕΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠ ΛΕΒΙΝ




Υπόθεση: Ο ηλικιωμένος κύριος Ρηβς αναρρώνει μετά από ένα καρδιακό έμφραγμα που υπέστη και το  κοσμηματοπωλείο του αυτή την εποχή κρατά ο αγαπημένος του υπάλληλος Φρέντυ.
Μετά από αυτό το καρδιακό επεισόδιο ο κ. Ρηβς καλεί τον δικηγόρο του για να κάνει κάποιες αλλαγές στη διαθήκη του. Σκέφτεται να αυξήσει το ποσό που θα πάρει η οικονόμος του αφού βλέπει πόσο χρόνο αφιερώνει στη φροντίδα του.
Επίσης ιδιαίτερα γενναιόδωρος αποφάσισε να είναι και στον υπάλληλο του Φρέντυ αφού ο ίδιος δεν έχει παιδιά.
Από κάποιο τυχαίο περιστατικό αντιλαμβάνεται πως ο Φρέντυ δεν είναι τόσο τίμιος και εργατικός όσο φαίνεται. Τώρα που δουλεύει στο μαγαζί χωρίς κανέναν έλεγχο πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να αυξήσει το μισθό του βάζοντας μέρος των εισπράξεων στη τσέπη του.
Έτσι αφού ενημερώνει τον Φρέντυ ότι τα ξέρει όλα, τον καλεί να παραδώσει και να φύγει. Πριν αυτός φύγει του γνωστοποιεί τις αποφάσεις που είχε πάρει σχετικά με την διαθήκη του και που τελικά θα αλλάξει το συντομότερο...

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Κατσαρίδης, Μαρούσα Αβραμίδου, Ανδρέας Ποταμίτης, Μάχη Καζαμία, Εφη Κυριακίδου, Γιώργος Ζένιος, Ανδρέας Μαυρομάτης.

Μετάφραση: Αλέκου Κωνσταντινίδη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: