Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



ΤΟ 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΖ ΦΟΥΛΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΙΟΝΗ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΙΓΕΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ, ΣΤΙΣ 27 ΚΑΙ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, ΣΤΙΣ 21.00΄ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Αστυνομική Κωμωδία - ΤΟ ΡΟΖ ΦΟΥΛΑΡΙ - Γεωργία Χιόνη

Ο Περικλής και ο Μένιος, δυο κουτοπόνηροι και καλοκάγαθοι κλέφτες, πηγαίνουν να κλέψουν τη βίλα του μακαρίτη Ναυάρχου Επαμεινώντα Κομνηνού. Η χήρα γυναίκα του έχει φύγει για το σαββατοκύριακο εκδρομή μαζί με την καλύτερή της φίλη, Νάνσυ, και την ξαδέρφη του μακαρίτη, Μέλπω. Ανενόχλητοι και χαλαροί οι δυο κλέφτες ανεβαίνουν και στη σοφίτα για να κλέψουν. Εκεί, όμως, που ετοιμάζονται με τα τελευταία κλοπιμαία να κατέβουν , επιστρέφει αιφνιδιαστικά η χήρα, μαζί με τις φίλες της και το γνωστό Μέντιουμ Σαπφώ, για να καλέσουν το πνεύμα του μακαρίτη. Ανεβαίνουν στη σοφίτα, γιατί εκεί είναι πιο δυνατό το «ενεργειακό πεδίο», όπως λέει η Σαπφώ, και οι δύο κλέφτες κρύβονται. Κατά τη διάρκεια της πνευματιστικής συγκέντρωσης και όταν το φως σβήνει, ακούγεται θόρυβος. Όταν το φως ξανανάβει, η Σαπφώ και οι κλέφτες είναι πεσμένοι στο πάτωμα με όλα τα κλοπιμαία,. Πανικόβλητη η χήρα καλεί την αστυνομία. Ο Αστυνόμος Ζαχαρίου καταφθάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση, ενώ όλοι είναι μαζεμένοι στη σοφίτα. Θα τα καταφέρει; Ποια μυστικά θα αποκαλυφθούν;

ΠΡΟΣΩΠΑ (με σειρά εμφανίσεως)

Πέρι Γιαλαμάς Γιώργος Κωνσταντίνου
Μένιος Μπάμπουρας Νίκος Μπουρμπούλης
Ζηνοβία Κομνηνού Εουγκένα Κουμρίγια
Μέλπω Καλούδη Ελπινίκη Μακρή
Νάνσυ Τσαουσίδου Ειρήνη Πατίλα
Έρση Παπασκουφά Μαρία Τσεσμετζή
Μέντιουμ Σαπφώ Άννα Τσαμουρά
Ζαχαρίας Ζαχαρίου Στρατής Τριανταφύλλου
Σεραφείμ Φάκας Γιώργος Διαμαντής
Επαμεινώντας Κομνηνός Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης
Χορογραφίες: Ειρήνη Πατίλα, Μαρία Τσεσμετζή
Χορεύουν: Ειρήνη Πατίλα, Μαρία Τσεσμετζή, Στρατής Γουδής, Αλφρέντο Ντέμο, Χαράλαμπος Γουδής, Ιωάννα Βερδούκα, Τζούλια Αγκόλι, Νέστορας Δημητράκης, Μαρία Γερακέλλη, Χρύσα Ψάρρα.
Επιμέλεια χορευτικών: Χαράλαμπος Δοματάς
Προλογίζει: Μυρσίνη Λάσκαρη
Μουσική επιμέλεια: Στρατής Τριανταφύλλου

Διδασκαλία θεατρικού: Ελένη Γιαβρή
Θερμές ευχαριστίες
στη Διεύθυνση του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης για την ηθική και οικονομική συμπαράσταση, στον κύριο Παναγιώτη Μανωλάκα για την παραχώρηση του θεατρικού Εργαστηριού του Δήμου για τις πρόβες της ομάδας και στη θεατρική Ομάδα των Αστέγων για την παραχώρηση του θεάτρου τους.


Η Γεωργία Χιόνη γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Καβάλα και ζει στην Αθήνα.Τελείωσε Νομική Σχολή. Έκανε δύο μεταπτυχιακά στη Γερμανία και διδακτορικό (PhD) στην Ιταλία. Έχουν δημοσιευτεί επιστημονικές μελέτες της. Έχει δημοσιευτεί ένα διήγημά της σε συλλογικό έργο. Έχει γράψει σενάρια για κόμικς και ένα θεατρικό έργο. Επίσης σκιτσογράφει. Έχει γράψει "Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου" (μυθιστόρημα), και "Η Πριγκιπέσα της Θάσου (ιστορικό μυθιστόρημα). "Τα Δάκρυα της Πριγκιπέσας" είναι το τρίτο της μυθιστόρημα (και το δεύτερο αυτοτελές μέρος της διλογίας της, με ηρωίδα την Πριγκιπέσα της Θάσου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: