Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΤΡΟΧΙΕΣ:ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΤΟΤΑΙΝΙΑ 7 (ΚΩΜΩΔΙΕΣ) Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο καλήμερα σας.
Παραμένοντας στον κύκλο των κωμωδιών στο τρέχον αφιέρωμα, περνάμε στα έργα ενός από τους σπουδαίους δάσκαλους του είδους,του Δημήτρη Ψαθα. 
"Η χαρτοπαίχτρα"του, αποτελεί την σημερινή μας ανάρτηση. Ένα έργο που πρωτοανεβηκε στη θεατρική σκηνή από τον θίασο της κυρίας Κατερίνας (Κατερίνα Ανδρεάδη) σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 
Η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη το 1964 έδωσε την ευκαιρία στην Ρένα Βλαχοπουλου να δημιουργήσει έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της. 
Στην ταινία η Αλέκα (Βλαχοπουλου) είναι μια γυναίκα που η μανία της για τα χαρτιά την οδηγεί στις πιο απίθανες επιπολαιότητες. Ο αγανακτισμένος σύζυγος Ανδρέας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) καταφεύγει στο κλασικό κόλπο της ζήλιας για να την αποσπάσει από το καταστροφικό πάθος της. Ωστόσο το σχέδιο αυτό δεν το γνωρίζουν τα παιδιά του,Λάκης (Κώστας Βουτσάς) και Λίνα (Χλόη Λιασκου), που νομίζουν ότι ο πατέρας τους πήρε τον κακό δρόμο.
Σκηνοθέτης και και διασκευαστής του ομώνυμου θεατρικού είναι ο Γιάννης Δαλιανιδης, ενώ ειδική μνεία αξίζει να γίνει για την Σαπφώ Νοταρά. Ο ρόλος της υπηρέτριας την καθιερωσε σε πολλες κατοπινες κωμωδιες και την εκανε ιδιαιτερα δημοφιλη,χαρη στο τοσο ξεχωριστο ηχοχρωμα της φωνης της.
Η ταινια κατελαβε την 3η θεση,αναμεσα στα πιο εμπορικα φιλμ της χρονιας, με 534.085 εισιτηρια σε πρωτη προβολη.

Για το ραδιοφωνο ηχογραφηθηκε το 1988 με μια αλλη μεγαλη κυρια του θεατρου μας, την Μαιρη Αρωνη, στον πρωταγωνιστικο ρολο. Τα υπολοιπα μελη της οικογενειας ενσαρκωνουν οι Νικος Τζογιας (συζυγος), Θανος Καληωρας, Αννα Αδριανου (παιδια) καθοδηγουμενοι απο τον σκηνοθετη Στελιο Παπαδακη.
Καλη ακροαση!


2 σχόλια:

Μαίρη (Ginger) είπε...

Απίστευτο! Χρόνια έψαχνα να βρώ ραδιοφωνικά θεατρικά. Παλιά λάτρευα το Θεατρο της Δευτέρας και άλλες παρόμοιες εκπομπές. Αμέτρητα ευχαριστώ.

Seirios είπε...

@Ginger : Σε ευχαριστούμε. Ελπίζουμε στο μπλογκ να βρεις βρεις αρκετά έργα και να γίνου η συντροφιά σου.

ΥΓ. ελάτε στην αρχική σελίδα...έρχεται το 2011 κι είστε στην αρχή του 2010...χε χε χε

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ RADIO-THEATRE