Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ Δ.ΧΟΡΝ

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι κάπου εδώ πρέπει να κλείσει ο κύκλος κάποιων σχετικών με το Πάσχα θεατρικών έργων ( ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΣΧΩΝ, ΙΟΥΔΑΣ, Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ). 
Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας που βλέπουμε τη " ζήτηση" , που σημαίνει και ακρόαση. 
Και τώρα τι; στη θέση τους; Υπάρχει η εκτίμηση ότι πολλοί φίλοι απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο ένα έργο, όταν σε αυτό πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν φωνές μυθικές, μεγάλες, ανεξάρτητα αν αυτό είναι δράμα, κωμωδία, αστυνομικό κ.λ.π. 

Αδιαμφισβήτητα η κορυφαία επιλογή για το άνοιγμα κύκλων έργων με κριτήριο τη φωνή, είναι έργα με τον Δημήτρη Χορν. 
Αυτές οι αναρτήσεις των έργων με τον Χορν αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής στον μέγιστο θεατράνθρωπο. 
Κάνουμε αρχή λοιπόν με το έργο των Ρότζερ Μακ Ντάκαλ και Τέντ Άλαν ΕΓΩ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ με τους Χορν, Σμάρω Στεφανίδου, Στέλιο Βόκοβιτς, Δάνη , Βέτα Προέδρου κ.ά. 
Η ηχογράφηση είναι του 1960. 
Σημειώστε ότι η επιλογή αυτού του έργου για αρχή έγινε, γιατί μεταδόθηκε από το Τρίτο ακριβώς την ημερομηνία, που ο Χορν έφυγε από τη ζωή. 
Εκφράζοντας για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς την ΕΡΤ, σας ευχόμαστε καλή ακρόαση! 


5 σχόλια:

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά!

Seirios είπε...

Πάντοτε οι επιλογές των έργων που ανεβάζεις είναι εξαιρετικές! Ακόμη ένα έργο για τη συλλογή μου! Πολύ το χάρηκα...

Τη Μ. Παρασκευή (περί τις 6.00 μμ) το Δεύτερο Πρόγραμμα μετέδωσε το έργο Βρικόλακες του Ε. Ίψεν. Επρόκειτο για μια ηχογράφηση (θαρρώ του μέσου της δεκαετίας του 60) με τους Παξινού, Μινωτή και Χορν!

Από την εν λόγο ηχογραφημένη παράσταση είχα ένα απόσπασμα (με την Παξινού και τον Χορν) από έναν σπάνιο δίσκο που είχα ξετρυπώσει παλιότερα. Έναν δίσκο αφιέρωμα στην κορυφαία Κατίνα Παξινού.

Λοιπόν, έκατσα κι άκουσα όλη την παράσταση. Εντυπωσιάστηκα, μαγεύτηκα με την υποκριτική δεινότητά τους! Όποιος είχε την τύχει να ακούσει να ακούσει εκείνη την ημέρα ηχογράφηση θα με καταλαβαίνει.

Στον κατάλογο των έργων που είχες αναρτήσει υπήρχαν οι Βρικόλακες. Άραγε να πρόκειται για αυτή την ηχογράφηση που μεταδόθηκε από το δεύτερο πρόγραμμα; Αν όντως πρόκειται για την ίδια παράσταση, θα σε παρακαλούσα να δρομολογήσεις την ανάρτηση της παρούσας ηχογράφησης.

Με εκτίμηση! Φιλώ σε!

Benikos place είπε...

Παιδια σας ευχαριστουμε παρα πολυ, στο αεροπλανο Βερολινο σαμο και επιστροφη τα θεατρικα σας ακουγαμε και περμαγε πολυ ομορφα και γρηγορα η ωρα.
Ασε που μου ειχαν λειψει τοσα χρονια παρα πολυ (21 χρονια )
Μπραβο για την ομορφη προσπαθεια σας.
Καλο απογεμα

IZA είπε...

Αγαπητέ Σείριε, σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια κι αισθανόμαστε πολύ ωραία, που έχουμε τέτοιους συνοδοιπόρους σε αυτόν τον ραδιοθεατρικό ταξίδι. Οι Βρυκόλακες πράγματι υπάρχουν στο αρχείο μας με κάποιες διαφορές όμως σε σχέση με αυτούς που περιγράφεις. Δηλαδή η ηχογράφηση είναι του 1962 κι δεν παίζει ο Χορν αλλά οι Παξινού, Μινωτής, Νέζερ Κωτσόπουλος και Χατζηαργύρη.
Περιμένουμε να μας πεις τι θέλεις να κάνουμε.

Seirios είπε...

Παρότι δεν είναι αυτή η ηχογράφηση την οποία ψάχνω, θα χαρώ να την αναρτήσεις όποτε ευκαιρήσεις! Μακάρι, να είχα τον τρόπο να σε ειδοποιήσω όταν μεταδόθηκε το Μ. Σάββατο (εκείνο με τον Χόρν) ώστε να την άκουγες!

Σου έχω κι εγώ ένα δωράκι, από μια παλιότερη ανάρτηση μου! Εξαιρετικά αφιερωμένη σε εσάς!

http://seiriopolis.blogspot.com/2009/04/blog-post_10.html