Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΪΔΗ



Υπόθεση: Ο Στρατής είναι παπλωματής, ήρωας της Μικρασιατικής εκστρατείας, η γυναίκα του, η Δέσποινα, εργάτρια κι ο γιός, ο Τριαντάφυλλος, πλανόδιος φωτογράφος. Ζούνε στο Θεσσαλικό κάμπο, όμως η κατοικία τους δεν είναι σταθερή. Ο Στρατής ζει τη ζωή του μέσα απ’ τις μνήμες της μικρασιατικής εκστρατείες. Μετά το θάνατο της Δέσποινας, ο Τριαντάφυλλος αναγκάζεται απ’ τις συνθήκες να γυρίσει στο Αργος και να δουλέψει εργάτης. 

Το "Πανηγύρι" γράφτηκε στα 1962 σαν αφιέρωμα στους ανθρώπους του θεσσαλικού κάμπου που εγκαταλείφθηκαν στο περιθώριο της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης. Ξεχασμένοι και καταδικασμένοι στη φτώχεια και στην αμορφωσιά, θ' αναζητήσουν διέξοδο στη φυγή που τους προσφέρει ο ύπνος, το κρασί και το όνειρο. 
Οι νεότεροι, τα πιο ζωντανά κύτταρα, θα καταφύγουν στην πόλη, ανυποψίαστα θύματα κι αυτοί μιας οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στην ερήμωση της υπαίθρου και στον υδροκεφαλισμό των αστικών κέντρων. (Δημήτρης Κεχαΐδης)

Για το ραδιόφωνο του Ρ.Ι.Κ.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μούστρας, Βάνια Κωνσταντίνου, Ανδριανή Μαλένη, Κώστας Τύμβιος, Μαρούσα Αβραμίδου, Μάχη Σειράκου Καζαμία, Ανδρέας Ποταμίτης, Ανδρέας Μουσουλιώτης, Ανδρέας Νικολής, Νεόφυτος Νεοφύτου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: