Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΜΗ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΙΜΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΣΑΡΛ ΕΣΜΠΡΑΓΙΑ






Ne vous fâchez pas, Imogène! - Charles  Exbrayat


Υπόθεση: Η Imogen McCarthery είναι μια δεσποινίδα που έχει περάσει τα σαράντα και εργάζεται σαν δακτυλογράφος στο Τμήμα Πληροφοριών του Ναυαρχείου στο Λονδίνο. Οι σχέσεις με τους συναδέλφους της αλλά και τον άμεσα προϊστάμενο της είναι κάπως  τεταμένες διότι η Imogen ως γνήσια κοκκινομάλλα σκωτσέζα έχει συμπεριφορά αρκετά απότομη, ίσως και επιθετική. Της έχουν δώσει μάλιστα το παρατσούκλι "Red Bull". 


Κάποια μέρα ο διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών καλεί την Imogen στο γραφείο του. Η ίδια πηγαίνοντας εκεί πιστεύει ότι θα την επιπλήξουν για κάποιο επεισόδιο που είχε με τον προϊστάμενο της. Φτάνοντας όμως ο διοικητής την επαινεί για την αφοσίωση της στην Υπηρεσία και της αναθέτει μια Άκρως Απόρρητη αποστολή. Θα μεταφέρει μόνη της από το Λονδίνο στο Callender, της Σκωτίας που τυχαίνει να είναι η κωμόπολη που γεννήθηκε και μεγάλωσε μια επιστολή που περιέχει τα σχέδια ενός νέου τύπου αεροπλάνου που ονομάζεται Campbell 777.
Η Imogen με περίσσια υπερηφάνεια αναλαμβάνει την αποστολή αλλά δεν μπορεί να κρατηθεί και ενημερώνει όλους τους συναδέλφους της ατομικά τον καθένα αλλά και εμπιστευτικά ώστε να μην αποκαλύψουν το μυστικό της.
Η αποστολή ξεκινά ....

Για το ραδιόφωνο του Ρ.Ι.Κ. μεταδόθηκε σε 8 μέρη των 25 περίπου λεπτών
Παίζουν οι ηθοποιοί:Μάχη Σειράκου Καζαμία, Δανάη Γεωργίου, Λίνα Ζένιου Παπά, Γιώργος Ζένιος, Θεόδουλος Μωρέας, Κώστας Χούρης.




Στη δεκαετία του '60 ήταν ανά την Ευρώπη πολύ δημοφιλή και διασκεδαστικά τα αστυνομικο-κατασκοπευτικά μυθιστορήματα του Βέλγου Σαρλ Εσμπραγιά (Charles Exbrayat). Ο Εσμπραγιά, δημοσιογράφος, συγγραφέας αλλά και γευσιγνώστης, καταφέρνει στα πολυάριθμα μυθιστορήματα του να δημιουργήσει ήρωες όπως η αμίμητη Σκωτσέζα Ιμογένη Μακ Κάθερυ και ο απαράμιλλος μεσόκοπος και πάντα ερωτευμένος Βερονέζος ντετέκτιβ Ρομέο Ταρκινίνι που εξάπτουν το αστυνομικό δαιμόνιο, αλλά και την ανάγκη μας για ξεκαρδιστικό χιούμορ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: