Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ



Comrades -  August Strindberg

Υπόθεση: Ο Δρ Ostermark επισκέπτεται τον ζωγράφο φίλο του Axel και μαθαίνει ότι είναι παντρεμένος με μια νεαρή φεμινίστρια που ονομάζεται Bertha, η οποία είναι επίδοξη καλλιτέχνης. Ο Axel του εξηγεί  τις συνθήκες του γάμου του: οι δύο ζουν όχι ως σύζυγοι,  αλλά ως σύντροφοι, με ίσα δικαιώματα, ο καθένας ελεύθερος να επιτύχει την καλλιτεχνική έκφραση με τον δικό του τρόπο. Ο Δρ Ostermark δεν πολυκαταλαβαίνει τον τρόπο αυτό της συμβίωσης και διατηρεί πολλές επιφυλάξεις.
Ενώ μιλούν, φτάνει  ένας άνδρας μοντέλο που προσλήφθηκε για τη Bertha και ο Axel εκμυστηρεύεται στον φίλο του πως είναι αναγκασμένος να ζωγραφίζει εμπορικά για να πληρώνει τα μαθήματα τέχνης της Bertha.
Ο Carl Starck, ένας Σουηδός αξιωματικός του στρατού, και η σύζυγός του μπαίνουν στην παρέα. Σοκάρονται από το γεγονός ότι το γυμνό μοντέλο και η Bertha μένουν μόνοι.
Αργότερα που η παρέα έχει φύγει επιστρέφει η Bertha. Σκέφτεται τα οικονομικά θέματα αλλά θέλει να ζητήσει την βοήθεια του Axel για κάτι. Και οι δύο είχαν υποβάλει έργα ζωγραφικής σε μια σημαντική έκθεση. Φαίνεται βέβαιο ότι το έργο του Axel θα γίνει δεκτό από την κριτική επιτροπή, αλλά υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το έργο της Bertha. Έτσι ζητάει από τον Axel να χρησιμοποιήσει την επιρροή του - ειδικά στη σύζυγο του προέδρου της κριτικής επιτροπής - για να δεχτεί το έργο της. Αρχικά ο Axel  διαφωνεί αλλά τελικά πείθεται να κάνει μια προσπάθεια και φεύγει. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του φτάνει η είδηση ​​ότι η ζωγραφική του έχει απορριφθεί από την κριτική επιτροπή. Μια επόμενη επιστολή επιβεβαιώνει πως το έργο της Bertha θριάμβευσε. Τώρα είναι που θα ανατραπούν τα πάντα στη σχέση του ζευγαριού....

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μηνάς Χατζησάββας, Καριοφυλιά Καραμπέτη, Άννα Κοκκίνου, Ζαχαρίας Ρόχας, Νίκος Γαροφάλλου, Μπέλλα Μπερδούση, Ντίνα Μιχαηλίδη, Μαρία Σταυρακέλη, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Φρέζη Μαχαίρα, Γιώργος Λιάντος, Αφροδίτη Καραγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: