Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΟΙ ΚΕΝΤΗΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΛΟ ΜΕΣΣΙΝΑ



Υπόθεση: Η Κιάρα είναι δεκαεπτά ετών. Όταν ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος τριών μηνών, αποφασίζει να το κρατήσει μυστικό. Μέρα με τη μέρα η κοιλιά της Κιάρα μεγαλώνει και το μυστικό της δεν μπορεί να μείνει κρυφό.
Η προϊσταμένη και υπεύθυνη της ομάδας των γυναικών που κεντούν θα την πάρει υπό την προστασία της και μεταξύ τους θα δημιουργεί μια σχέση μητέρας-κόρης. 
Δυστυχώς όμως η εγκυμοσύνη κρύβει ένα ένοχο μυστικό. Οι μόνοι άνδρες που βρίσκονταν εκεί πριν από τρεις μήνες ήταν οι ανθρακωρύχοι σύζυγοι των γυναικών που κεντούν. Οι γυναίκες αργά ή γρήγορα θα αναρωτηθούν ποιός από αυτούς είναι ο πατέρας του παιδιού...



Παίζουν οι ηθοποιοί: Σόφη Μυρμηγκίδου - Άννα, Πόπη Παπαδάκη - Αντζέλικα, Γκάρυ Βοσκοπούλου - Σάρα, Ελένη Καψάσκη - Άγκατα, Πέρρυ Ποράβου - Λία, Τζένη Ρουσέα - Τερέζα, Αλίκη Αλεξανδράκη - Γκράτσια, Νόρα Κατσέλη - Βέρα, Μαρία Μπονίκου - Κιάρα.




Το έργο θα παιζόταν ως όπερα αλλά ο Πάολο Μεσίνα είχε κάνει ένα ασυγχώρητο λάθος. Ένας από τους πρωταγωνιστές στο κείμενο προτείνει η έγκυος γυναίκα να υποβληθεί σε άμβλωση και περιγράφει μια τεχνική διακοπής της εγκυμοσύνης που προκαλεί την οργή του τότε διευθυντή της Rai, Ettore Bernabei, ο οποίος όχι μόνο αρνείται να θέσει το νέο έργο στο πρόγραμμα της Rai, αλλά με ένα παγωμένο γράμμα διακόπτει οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον ποιητή. Για τον Πάολο Μεσίνα είναι ο οστρακισμός από όλους του τηλεοπτικούς σταθμούς και η αρχή μιας επιθυμητής λήθης που θα εξοντώσει τη ζωή του ως θεατρικού συγγραφέα.

Ο Paolo Messina γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1923 στο Παλέρμο. Κατά τη διάρκεια του W.W.II υπηρέτησε ως πιλότος. Aφού επέστρεψε στη Σικελία στα τέλη του 1943, αφιερώθηκε στην ποίηση και το θέατρο. Ήταν ενεργό μέλος της Ομάδας Alessio Di Giovanni, συμμετέχοντας στην ανανέωση της ποίησης των διαλέκτων τη δεκαετία του 1945-55. Είναι ο συντάκτης των ακόλουθων θεατρικών έργων: Il muro di silenzio, 1959. Il progetto, 1964; Le ricamatrici, The Weavers, 1968. Ypocritès, 1970; Le isole [Τα νησιά], 1971; Αρμονία των σφαιρών, 1985; από αυτά, το Il muro di silenzio και το Le ricamatrici έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες.
Συλλέγει την ποίησή του από την περίοδο 1945-55 σε ένα βιβλίο με τίτλο Rosa fresca aulentissima, 1985. Έχει δημοσιεύσει διάφορα δοκίμια, μεταξύ των οποίων: Puisia siciliana [Sicilian Poetry], 1988, και L'essere della poesia, 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια: