Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΒΑΡΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΒΟΥ ΦΛΟΜΠΕΡ


Madame Bovary - Gustave Flaubert

Υπόθεση: Η Emma Rouault, κόρη ενός πλούσιου αγρότη, μεγάλωσε σε ένα μοναστήρι. Ονειρεύεται μια κοσμική ζωή όπως οι πριγκίπισσες των ρομαντικών μυθιστορημάτων στα οποία καταφεύγει για να σπάσει την πλήξη. Γίνεται σύζυγος του Charles Bovary, ο οποίος, παρά τις επίπονες ιατρικές σπουδές, είναι απλός υπάλληλος υγείας. Η Έμμα είναι απογοητευμένη από αυτή τη μονότονη ζωή.
Η πρόσκληση για το χορό του Μαρκησίου του Andervilliers  επαναφέρει τη χαρά της ζωής και είναι μια αναλαμπή ενός κόσμου που θέλει, μάταια, να ανήκουν. Όταν η Emma περιμένει παιδί, ο σύζυγός της αποφασίζει να φύγουν από την πόλη Tostes και να εγκατασταθούν στο Yonville. Η Emma συναντά τις τοπικές προσωπικότητες: ο προοδευτικός φαρμακοποιός και ο αθεϊστής Monsieur Homais, που παρουσιάστηκε ως ο τύπος του επαρχιακού αξιοσημείωτου, επιβλητικού και ευχαριστημένου μαζί του. ο ιερέας Bournisien. ο Leon Dupuis, υπάλληλος του συμβολαιογράφου Guillaumin. Η ελευθερία Rodolphe Boulanger, κάτοχος του κάστρου του Huchette.
Η Emma είναι απογοητευμένη από τη γέννηση της μικρής Berthe, δεδομένου ότι θα προτιμούσε να γεννήσει ένα αγόρι. Βυθίζεται στην πλήξη και χάνει κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Δεν αισθάνεται πλέον καμία αγάπη για τον Charles. Επίσης, δεν καταφέρνει να εκτιμήσει την κόρη της γιατί την θεωρεί άσχημη και την παραδίδει στην φροντίδα της  κυρίας Rollet.
Η Emma αρχίζει μια ταραχώδη ζωή με πολλά έξοδα, πολυτέλεια και πολλές νέες γνωριμίες. Κάποια όμως στιγμή οι παρέες θα την εγκαταλείψουν. Ο κ. Lheureux της ζητά να επιστρέψει τα χρέη. Οι εραστές της Emma αρνήθηκαν να της δανείσουν χρήματα. Η Emma φτάνει σε απόγνωση και αυτοκτονεί. Ο Κάρολος πεθαίνει από θλίψη. Μετά το θάνατο των γονέων της, η Berthe ανατέθηκε σε μια φτωχή θεία, που την στέλνει να δουλέψει στο βαμβάκι για να επιβιώσει οικονομικά. Ο κ. Homais μόλις έλαβε τον Σταυρό της Τιμής.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βέρα Ζαβιτσιάνου, Ντίνος Καρύδης, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Ρίτα Μουσούρη, Γιώργος Νέζος, Σπύρος Ολύμπιος, Γιάννα Ολυμπίου, Κική Ρέππα, Νίκος Τζόγιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: