Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΤΑ ΛΥΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΛ ΜΠΑΚ





“Ransom”   -  Pearl Sydenstricker Buck 


Υπόθεση:
O Kent και η Aline έχουν δυο μικρά παιδιά την Betty και τον Bruce. Κάποιες ειδήσεις που αναφέρονται σε απαγωγή παιδιού επηρεάζουν τόσο την  Aline που ζητάει από τον άντρα της να συζητήσουν για το πως θα πρέπει να κινηθούν αν κάποιος απαγάγει κάποιο από τα παιδιά τους. Μάταια ο Kent προσπαθεί να την πείσει πως δεν είναι πλούσιοι και έτσι τα παιδιά τους δεν θα μπουν στο στόχαστρο κάποιου απαγωγέα για λύτρα.  

Μετάφραση: Πόπη Κόντου
Ραδιοσκηνοθεσία: Βίκτωρ Παγουλάτος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Απέργης, Βίλμα Κύρου, Θεόδωρος Δημητρίου, Μαίρη Μπακοπούλου, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Δήμητρα Δημητριάδου, Απόστολος Πολλάτος.
Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη


Την 1 Μαρτίου 1932, στην περιοχή Township του East Amwell στο New Jersey των Η.Π.Α. συνέβη μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής ιστορία. Ένα βρέφος 20 μηνών ο Charles Augustus, Jr. (Lindbergh) εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν μέσα στην κούνια του, στο δωμάτιο του σπιτιού.
Αργότερα κάποιος άγνωστος με ένα χειρόγραφο σημείωμα ζητούσε λύτρα για τη απελευθέρωση του μικρού. Τα λύτρα πληρώθηκαν αλλά στις 12 Μαΐου το παιδί βρέθηκε νεκρό με συντριπτικό κάταγμα του κρανίου σχετικά κοντά στο σπίτι του. Περίπου 2,5 χρόνια μετά ο δράστης συνελήφθη και αφού η δίκη κράτησε 2 χρόνια το 1936 εκτελέστηκε φωνάζοντας πως είναι αθώος.

Η παραπάνω αληθινή ιστορία είναι που ενέπνευσε την συγγραφέα Pearl Sydenstricker Buck (1892-1973) να γράψει την σύντομη αστυνομική ιστορία “Ransom” (Λύτρα). Το έργο αυτό δόθηκε στην δημοσιότητα μέσα από το περιοδικό Cosmopolitan (1938). Ο τρόπος που ήταν γραμμένο και η ατμόσφαιρα που δημιουργούσε είχε σαν αποτέλεσμα η συγγραφέας να λάβει μια συγχαρητήρια επιστολή από τον διοικητή του FBI  J. Edgar Hoover ο οποίος την καλούσε για μια προσωπική ξενάγηση στα γραφεία της υπηρεσίας του. Η συγγραφέας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση γιατί θεωρήθηκε ως "πονηριά" του FBI που εκείνη την εποχή επιχειρούσε διείσδυση σε όλα τα μέσα και τους χώρους.

Αργότερα το “Ransom” κυκλοφορούσε με την προειδοποίηση πως είναι ένα 45΄ έργο που μπορούν να ακούσουν μόνο ενήλικες στην διάρκεια του μεσημεριανού διαλλείματος τους και όχι για μικρότερες ηλικίες που ακούγοντας το μπορεί να πιστέψουν πως σύντομα θα είναι τα επόμενα θύματα κάποιας απαγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: