Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΚΑΡ ΟΥΑΛΑΣ


 

The Strange Case

Richard Horatio Edgar Wallace

Με μια πρώτη ματιά ο John G Reeder είναι ένας συνηθισμένος, λιγοστός  άνθρωπος, σε ελαφρώς άθλια κατάσταση, με κόκκινα μαλλιά και αδύναμα μάτια.
Ωστόσο, εργάζεται ως Δημόσιος Κατήγορος βρίσκοντας έτσι πολλές ευκαιρίες για να ασκήσει το εξαιρετικό μυαλό του.

Υπόθεση: Ο Reeder αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια υπόθεση πλαστογραφίας η οποία αφορά το σημαντικό ποσό των 5.000 λιρών. Ο λόρδος Sellingkton  που είναι το θύμα της απάτης αρχικά ζητάει μια μυστική προκαταρκτική έρευνα αφού θεωρεί ως υπαίτιο τον ανιψιό του πρόσωπο γνωστό για την άστατη ζωή και τα χρέη του. Οι έρευνες αρχίζουν αλλά σύντομα ο λόρδος από θύμα απάτης θα γίνει θύμα δολοφονίας...

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαρνάβας Κυριαζής, Λένη Σορόκου, Νεόφυτος Νεοφύτου, Λέανδρος Παναγιωτίδης, Φαίδρος Στασίνος, Ευτύχιος Πουλαϊδης, Κυριάκος Βρόντης.




Έντγκαρ Ουάλας (1875-1932). Άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, στα νιάτα του πολυταξιδεμένος.
Με τους "αντισυμβατικούς" ήρωές του εγκαινιάζει μια νέα κατεύθυνση στην αστυνομική λογοτεχνία: στο περιθώριο του νόμου, δεν διστάζουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα αποδίδοντας οι ίδιοι δικαιοσύνη. Μπροστά στον έρωτα, όμως, και οι πιο αμείλικτοι δολοφόνοι λυγίζουν.
Παρακινημένος από την εξαιρετική επιτυχία των έργων του, ο Έντγκαρ Ουάλας δημιούργησε μια ολόκληρη "βιομηχανία" αστυνομικών αφηγημάτων.
Έγραψε 172 μυθιστορήματα και 17 θεατρικά έργα, πολλά από τα οποία γυρίστηκαν κινηματογραφικές ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: