Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΟΜΠ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΫΛ



 «Το μυστήριο της κοιλάδας του Μπάσκομπ» δημοσιεύτηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1891 στο περιοδικό «Strand Magazine», στη σειρά σύντομων ιστοριών του Βικτωριανού περιοδικού με τίτλο «Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» (The Adventures of Sherlock Holmes).

Υπόθεση: Ο Sherlock Holmes συνοδευόμενος από τον Dr. John Watson παίρνει το τραίνο για το  Boscombe Valley, στο Herefordshire. Εκεί διέμενε ο μεγαλοκτηματίας Charles McCarthy, χρόνια χήρος που είχε και ένα γιό τον James. Ο Charles McCarthy δολοφονήθηκε και η τοπική αστυνομία έχει καταλήξει ότι δράστης του φόνου ήταν ο γιός του. Δεν ήταν άλλωστε τόσο δύσκολο αφού το όπλο με το οποίο τον σκότωσαν και το παλτό που άφησε ο δολοφόνος κοντά στον τόπο του εγκλήματος ανήκουν στον James. Επίσης υπάρχει και η μαρτυρία για τον έντονο καυγά μεταξύ πατέρα και γιου που συνέβη λίγο πριν το έγκλημα.
Ο Sherlock Holmes καλείται να επιβεβαιώσει ή να ανατρέψει τα υπάρχοντα στοιχεία που θα οδηγήσουν σε βέβαιη καταδίκη τον James.

Μετάφραση και ραδιοφωνική προσαρμογή: Σπύρος Καρδαράς
Ραδιοσκηνοθεσία: Σπύρος Μηλιώνης
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Τεχνική επιμέλεια: Κώστας Μελίδης

Στον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς ο Νίκος Γαλανός, Δρ.Γουάτσον ο Γιώργος Μοσχίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κική Ρέππα, Τάσος Ράμσης, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Αργύρης Παυλίδης, Δήμητρα Βολωνίνη, Πέρυ Ποράβου Πάνος Κομνηνός, Χρήστος Τσάγκας, Γιώργος Καλαντζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: