Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΙΛΙΠΠΑ



Υπόθεση: Το σπίτι του μεγαλοεπιχειρηματία Γιάννη Λάμπρου είναι πλέον τόπος εγκλήματος. Θύμα είναι ο Ηρακλής Αλαφούζος που βρίσκεται νεκρός στο σαλόνι. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Αστυνόμος Χρήστος Γκάνας ο οποίος εξετάζοντας τον Λάμπρου μαθαίνει πως ο Αλαφούζος ήταν αντιπρόσωπος των εταιρειών του στην Θεσσαλονίκη και φιλοξενούμενος για λίγες μέρες στο σπίτι του. Ομολογεί μάλιστα ότι αυτός προκάλεσε τον θάνατο του συνεργάτη του αλλά πως ήταν ατύχημα και περιγράφει με λεπτομέρειες το περιστατικό. 
Οι πρώτες πληροφορίες από το γραφείο του ιατροδικαστή ανατρέπουν τα λεγόμενα του μεγαλοεπιχειρηματία.

Μουσική επιμέλεια: Ανακρέων Παπαγεωργίου
Επιμέλεια ήχων: Δόμνα Ακατογλίδου
Τεχνική επιμέλεια : Κώστας Μελίδης
Ραδιοσκηνοθεσία: Άλκης Ζερβός
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Νικήτας Τσακίρογλου, Μαίρη Χρονοπούλου, Δημήτρης  Στέφανος Ζολώτας, Παπαγιάννης, Δημήτρης Ζακυνθινός, Γιάννης Κωστής, Δήμητρα Δημητριάδου, Ξένια Ζερβού.
Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη


Η αστυνομική ιστορία του Γιάννη Φίλιππα μεταδόθηκε πρώτη φορά από το Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τον Σεπτέμβριο του 1981.  
Ο σεναριογράφος Γιάννης Φίλιππας ήταν δημιουργός μεγάλων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών επιτυχιών. Ο Γιάννης Φίλιπππας έγινε γνωστός στη δεκαετία του '60 από τις ραδιοφωνικές σειρές του που ακούγονταν για χρόνια: «Στον ίσκιο της αγάπης», «Ο ταχυδρόμος», «Ο ταξιτζής», «Οι κληρονόμοι» (που αποτελούσε την πρώτη δραματουργική μεταφορά της ζωής του Ωνάση), «Τραγούδια και παρατράγουδα» (με τον Χρήστο Ευθυμίου) και πολλά άλλα.
Το τηλεοπτικό κοινό τον ανακάλυψε με τον «Παράξενο ταξιδιώτη». Ακολούθησαν και άλλες σειρές όπως το «Χωρίς ανάσα», «Το πάθος» (και οι δύο με τον Αλέκο Αλεξανδράκη) και η «Κούρσα θανάτου» (με τον Γιώργο Φούντα).
Ο Γιάννης Φίλιππας έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2005 σε ηλικία 72 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: