Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕ ΠΩΛ ΑΝΤΟΥΑΝ




CHAISE ÉLECTRIQUE DE 
ANDRE PAUL ANTOINE

Υπόθεση: Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών η απονομή δικαιοσύνης γίνεται κάπως πρωτόγονα. Για μικρές παραβάσεις τιμωρία είναι ο ξυλοδαρμός και για τις σοβαρές ο απαγχονισμός από τον δήμιο της πόλης τον Bill. Όλα αυτά με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς δίκη.
Όμως ο νέος δήμαρχος αποφάσισε πως η πόλη του πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Βρέθηκαν λοιπόν τα χρήματα και κτίστηκε μια φυλακή και ένα δικαστήριο. Επίσης αγοράστηκε με δόσεις μια ηλεκτρική καρέκλα ώστε οι εκτελέσεις να γίνονται με μοντέρνο τρόπο. Την εκτέλεση θα πραγματοποιεί ο ίδιος δήμιος που είναι θιασώτης της παλιάς μεθόδου. Ο Gregorio Batiste που καταδικάστηκε σε θάνατο για βιασμό είναι ο πρώτος που θα καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα.

Η ηχογράφηση του έργου αυτού του André-Paul Antoine μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1981 από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. 

Μετάφραση- ραδιοφωνική διασκευή: Aντώνης Θεοδωριάδης
Ραδιοσκηνοθεσία: Μάριος Ρετσίλας
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Τεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Πουλόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανέστης Βλάχος, Βασίλης Τσάγκλος, Χρήστος Ζορμπάς, Σταύρος Ξενίδης, Στέλιος Καπάτος, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Γιώργος Καλατζής, Ελένη Ζαφειρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: