Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για μία ακόμα φορά έχουμε ένα κείμενο που γράφτηκε ειδικά για το ραδιόφωνο. Ανάλογα με τηνπερίσταση γραφόταν κάποιο ραδιοφωνικό κείμενο που θα μπορούσε να καλύψει τις εκάστοτε ανάγκες. 
Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μάλιστα ένα συνθέτη, τον Βαγγέλη Λυκιαρδόπουλου, πολύ γνωστό την εποχή εκείνη, που γράφει μία μουσική κωμωδία. Κείμενα και τραγούδια ειδικά για μία ραδιοφωνική εκπομπή. Μία κωμωδία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον , ίσως όχι τόσο για την υπόθεσή της, όσο για τους πρωταγωνιστές της, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Μίμη Φωτόπουλο, που τότε (1954) ήταν ήδη φτασμένοι κωμικοί, αλλά και την Ρένα Βλαχοπούλου που – αν και ήταν διεθνούς φήμης τραγουδίστρια της τζαζ – δεν είχε δοκιμαστεί στο θεατρικό σανίδι. 
Αξίζει τέλος να πούμε πως αυτή η ηχογράφηση είναι από τις λίγες εμφανίσεις της Ρένας Βλαχοπούλου στο ραδιοφωνικό θέατρο.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Σπύρος αποφασίζει να παντρευτεί. Επειδή είναι ανάμεσα σε δύο γυναίκες, αποφασίζει να συμβουλευτεί τους δύο παντρεμένους φίλους του, τον Αργύρη και τον Πελοπίδα, για το ποια πρέπει να διαλέξει.
Ο πράος Αργύρης (Μίμης Φωτόπουλος) και ο ζόρικος Πελοπίδας (Ντίνος Ηλιόπουλος), παντρεύτηκαν αντίστοιχα, τη νευρική, τεμπέλα και σατράπισσα Μάχη (Ρένα Βλαχοπούλου) και την ήσυχη, λιγομίλητη και γλυκομίλητη Ευτυχία (Νάντια Χωραφά).
Η θεωρία όμως "Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται" αποδεικνύεται πως δεν ισχύει στην πράξη και έτσι τα δυο ζευγάρια παίρνουν διαζύγιο και παντρεύονται... αντίστροφα: σμίγει δηλαδή ο ζόρικος Πελοπίδας με τη σατράπισσα Μάχη και ο ήρεμος Αργύρης με τη γλυκιά Ευτυχία. Και πάλι φαίνεται όμως πως τα πράγματα δεν λειτουργούν...
Τι άραγε θα τον συμβουλεύσουν;

Για το ραδιόφωνο: ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 1954 (Δεκέμβρης)
ΜΟΥΣΙΚΗ: Βαγγέλης Λυκιαρδόπουλος
ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ: Βαγγέλης Λυκιαρδόπουλος, Λέανδρος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ίων Νταϊφάς

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Χρήστος Τσαγανέας, Νίτσα Τσαγανέα, Νάντια Χωραφά, Τζένη Τσακίρη, Νταίζυ Θεοχάρη, Γιάννης Δούκας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 50 λεπτά


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: