Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 8:45 του Λουΐ Βερνέιγ

                                                
ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΥΜΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 
 Η φιλική συγκέντρωση στο σπίτι του Γουσταύου και της Ελένης ολοκληρώθηκε με την άφιξη του γιατρού. Αλλά ένα φτέρνισμα πίσω από ένα θάμνο του κήπου, μια ύποπτη  διακοπή ρεύματος, μια σκάλα στο μπαλκόνι και ένα γράμμα των απαγωγέων που ζητάνε 5 εκατομμύρια φράγκα, ανατρέπουν
 το σχεδιασμό της βραδιάς. Οι απαγωγείς  όμως λογαριάζανε χωρίς....τον "ξενοδόχο" που στην περίπτωσή μας είναι  Ρωμιά, η Ελένη Κιούρτσογλου! 
Ας την ακούσουμε λοιπόν την αστυνομική κωμωδία και ... από πατριωτικό ενδιαφέρον!

  Το έργο ηχογραφήθηκε το 1977 για την εκπομπή ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 
Τους ρόλους ερμήνευσαν-κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωστή Μιχαηλίδη- οι παρακάτω ηθοποιοί: Κ. Ρηγόπουλος, Β. Ανδρεόπουλος, Β. Κύρου, Κ. Αναλυτή, Ι. Κορομπίλη, Γ. Ευαγγελίδης, Σ. Ψάλτης, Γ. Γεωγλερής, Γ. Μπάρτης, Θ. Δημήτριεφ

 Ο Ζακ Λουί Κολίν Ντε Μποκάζ (Louis Jacques Marie Collin du Bocage), γνωστός με το ψευδώνυμο Λουί Βερνέιγ (Louis Verneuil), ήταν Γάλλος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και ηθοποιός. Γεννημένος στο Παρίσι το 1893, έγραψε πάνω από εξήντα θεατρικά έργα, τα περισσότερα κωμωδίες. Θεωρήθηκε ιδανικός κωμικός συγγραφέας. Η φήμη του πέρασε τα σύνορα της Γαλλίας και τα έργα του παίχτηκαν μέχρι το Broadway, όπως : «Η ζήλεια», «Κρατικές υποθέσεις» και «Η δικηγορίνα»(ΕΔΩ )
 Σενάριά του παίχτηκαν στον κινηματογράφο. Παντρεύτηκε την εγγονή της Σάρας Μπερνάρ, Λυσιάν. Το 1952 βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του. Είχε αυτοκτονήσει. Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Pere Lachaise.
 Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ στη φίλη μας Κ. από το αρχείο της οποίας προέρχεται το σημερινό μας έργο.





1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Υπέροχο!!!
Ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά!
Ελεν.