Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΣ ΤΖΙΛ ΧΕΙΜ



 

Remember Me - Jill Hyem


Πρόσωπα του έργου:
Thelma Weadon ιδιοκτήτρια του ξενώνα
Paul και Margot Sutton οι νέοι επισκέπτες
Edgar Parsons ένοικος
Hester Drews  και Enid Gosler ένοικοι - δασκάλες
Nancy υπηρέτρια - βοηθός

Υπόθεση: Σε έναν απομακρυσμένο και απομονωμένο ξενώνα στο Peak District οι ανέμελες διακοπές του Paul και της Margot Sutton θα μετατραπούν σε έναν τρομακτικό εφιάλτη. Μια απροσδιόριστη αίσθηση πως κάποιος παρακολουθεί τα πάντα. Ο ήχος από ένα μουσικό κουτί που ακούγεται απρόσμενα αλλά αρκετά τακτικά και μια παράλογη επιθυμία για εκδίκηση θα δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα του έργου.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Μυρμηγκίδου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Κική Ρέππα, Τρύφων Καρατζάς, Ελευθερία Σπανού, Δήμητρα Βολωνίνη, Ιλιάς Λαμπρίδου.
Μετάφραση Μιχάλη Πέρρα.




Το έργο που χαρακτηρίστηκε η ιστορία της απόλυτης εκδίκησης ξεπέρασε σε θετικές κριτικές ακόμα και το "Turning of the Tide" του Nick Fisher και το 1978 κέρδισε το βραβείο "Giles Cooper award" για τα καλύτερα έργα που γράφτηκαν για το ραδιόφωνο.

Από την επίσημη σελίδα του BBC μπορείτε να ακούσετε ή να κατεβάσετε το έργο όπως αυτό μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο για την εκπομπή "Saturday-Night Theatre BBC Radio4"

REMEMBER ME 1978 -90m

Η Jill Hyem γεννήθηκε το 1937 στο Putney - συνοικία στο νότιο-δυτικό Λονδίνο. Ήταν κόρη της Hilda και του Rex, και μεγάλωσε στο Devon και στο East Sheen. Από την ηλικία των δέκα ετών βρέθηκε στο οικοτροφείο Farlington School, στο West Sussex, και σπούδασε στην Academy of Dramatic Art του Webber Douglas. Οι πρώτες εμπειρίες της ως ηθοποιός ήταν εμφανίσεις σε δεύτερους ρόλους στο θέατρο και το σινεμά. Επίσης έπαιξε κάποιους ρόλους για την τηλεόραση.
Αργότερα αποφάσισε να στραφεί στην συγγραφή θεατρικών και ραδιοφωνικών έργων. Έγραψε περισσότερα από 40 έργα για το ραδιόφωνο, αλλά και την ραδιοφωνική σειρά (radio soap opera) The Dales (Mrs Dale's Diary) που κράτησε 11 χρόνια.
Έργο της είναι και η δραματική τηλεοπτική σειρά "Tenko" που παίχτηκε σε τρεις κύκλους από το 1981 έως το 1984 και το Tenko Reunion, το 1985.

1 σχόλιο:

Funky Axel είπε...

Φανταστικό!!

Thanx!