Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ TOY ΖΙΝΤΓΟΥΝΤ ΖΜΠΟΡΟΦΣΚΙ





Czarny mercedes (1958)
Zygmunt Zeydler-Zborowski


Η αστυνομική ιστορία «Η μαύρη Μερσεντες» του ΖΙντγουντ Ζμπορόφσκι μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1981 από το Α΄ Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.

Υπόθεση: Ο αστυνόμος Ntovner είναι έτοιμος μετά το τέλος της βάρδιας του να πάει για λίγες μέρες διακοπές. Ένα τηλεφώνημα της τελευταίας στιγμής θα κινήσει το ενδιαφέρον του. Μια γυναίκα με το όνομα Gialtzeka ζητάει βοήθεια χωρίς να αναφέρει από τι κινδυνεύει. Ο αστυνόμος πηγαίνει στο σπίτι της όπου βρίσκεται μπροστά σε μια γυναίκα πραγματικά τρομαγμένη. Δεν περνάει πολύ ώρα και εκείνη ξεκαρδίζεται στα γέλια λέγοντας πως έπαιζε θέατρο διότι έπληττε μόνη. Διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και αποχαιρετά τον αστυνόμο. Ο Ntovner ενώ αρχικά φεύγει αλλάζει γνώμη και ακολουθεί το ένστικτό του που του λέει να επιστρέψει. Όμως μέσα στη μισή αυτή ώρα τα πάντα έχουν αλλάξει στο σπίτι των Gialtzeki .....



Μετάφραση-Διασκευή: Ελευθερία Ντάνου
Ραδιοσκηνοθεσία: Άλκης Παπαδόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Ρύθμιση ήχου: Δημήτρης Πουλόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Σίσκος, Γιώργος Χριστόπουλος, Ρένα Βενιέρη, Ξένια Ζερβού, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Νίκος Παγκράτης, Λάμπρος Τσάγκας, Τάσος Μασμανίδης, Ντίνα Γιαννακού, Νίκος Κούρος.

Επιμέλεια εκπομπής : Μάρα Καλούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: