Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Δίμηνο Σεμινάριο Θεατρικής Πράξης από τον Αλέξανδρο Ρήγα



Ο Αλέξανδρος Ρήγας ξεκινάει έναν κύκλο σεμιναρίων που θα απευθύνεται κυρίως σε νέους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς. Σε μαθητές δραματικών σχολών, όπως επίσης και σε καθέναν, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ενασχόλησης, που επιθυμεί να «βιώσει» τη θεατρική πράξη μέσα από το ανέβασμα ενός θεατρικού έργου.

Στα σεμινάρια, που θα έχουν κατεξοχήν πρακτικό και σκηνικό χαρακτήρα και λιγότερο θεωρητικό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας, των προβών, της επιμέλειας του επιλεγμένου κειμένου, της κατασκευής των σκηνικών, της διανομής και της διδασκαλίας και εκμάθησης των ρόλων, της λειτουργίας τους ως ηθοποιών επάνω στη σκηνή, μέχρι το τελικό ανέβασμα της παράστασης. Και όλα αυτά μέσα σε μία κλασική θεατρική αίθουσα με την ανάλογη σκηνή.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστεί ένα πολυπρόσωπο κλασικό κείμενο μεγάλου δραματουργού από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Μετά τη λήξη του δίμηνου σεμιναρίου, το «θεατρικό αποτέλεσμα» θα παρουσιαστεί στο θεατρικό κοινό σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή για 10 παραστάσεις.

Τα έσοδα από τις 10 αυτές παραστάσεις θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες στην παράσταση.

Εκτός του Αλέξανδρου Ρήγα, ως βασικού σκηνοθέτη και καθοδηγητή του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν μέσα στη διάρκεια του διμήνου, «θεατρικές συναντήσεις» των συμμετεχόντων με γνωστούς και έμπειρους στο θέατρο καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, συγγραφείς, μουσικοί, ενδυματολόγοι, υπεύθυνοι επικοινωνίας, διευθυντές φωτογραφίας, θεατρικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι-καλλιτεχνικοί συντάκτες).

Θέμα Σεμιναρίου: «Tο ανέβασμα μιας παράστασης»

Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων 40 άτομα
Έναρξη Σεμιναρίου Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017
Δήλωση Συμμετοχών - Εγγραφές έως 21 Δεκεμβρίου 2016
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:211 4107764, 6974063551, 6972916414

Δεν υπάρχουν σχόλια: