Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ ΤΟΥ ΛΙΟΥΙ ΓΟΥΑΛΑΣ (ΡΙΚ)



Υπόθεση: Η ιστορία εκτυλίσσεται πριν δυο χιλιάδες περίπου χρόνια. Φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια, ο Ρωμαίος Μεσσάλας κι' ο Εβραίος Μπεν Χουρ, συναντιούνται ξανά σ' ένα κήπο της Ιερουσαλήμ. Όμως, διαπιστώνουν πως έχουν αλλάξει ... Ένα ατύχημα που άθελα συμβαίνει οδηγεί τον Μπεν Χουρ, με τη συνηγορία και του παλιού του "φίλου", στα κάτεργα όπου θα έμενε σ' όλη του τη ζωή, αν δεν τύχαινε να σώσει τη ζωή του Κόιντου Άρριου ενός σπουδαίου Ρωμαίου. Έτσι αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του Μπεν-Χουρ που τον οδηγεί στη δικαίωση και τη λύτρωση.
Για το ραδιόφωνο του Ρ.Ι.Κ.
Παίζουν οι ηθοποοί: Νίκος Χαραλάμπους, Κώστας Δημητρίου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Πατρίτσια Πετεμερίδου, Έλλη Κυριακίδου, Νεόφυτος Νεοφύτου, Χάρης Παναγιώτου, Ανδρέας Στυλιανού.
Αφήγηση και μουσική επιμέλεια: Βιάνια Κωνσταντίνου
Διασκευή και ραδιοσκηνοθεσία: Νίκου Ιγκλέση


Μέρος 1ο  Εχθρός της Ρώμης
Μέρος 2ο Από τις γαλέρες στην ελευθερία
Μέρος 3ο Εκπλήξεις στην Αντιόχεια
Μέρος 4ο Στην Ιερουσαλήμ
Μέρος 5ο Ο επαναστάτης και ο Μεσίας
Μέρος 6ο  Κατεπόθη ο θάνατος εις νίκος

Στις 10 Φεβρουαρίου 2013 και σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος των κινηματογραφικών εφέ Πέτρος Βλάχος. Ο Πέτρος Βλάχος είχε βραβευθεί με Όσκαρ για τις ταινίες Μπεν Χουρ και Μέρι Πόπινς.
Οι τεχνικές που εφήρμοσε πειραματιζόμενος με την μπλε-πράσινη οθόνη τον κατέστησαν έναν εκ των πρωτεργατών του Χόλιγουντ, ενώ αποτέλεσαν το κλειδί της δημιουργίας των μεγάλων ταινιών επιστημονικής φαντασίας όπως ο Πόλεμος των Άστρων και το  Avatar.

Δεν υπάρχουν σχόλια: