Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ


Σήμερα συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο ραδιοφωνικό θέατρο με μία ελληνική κωμωδία. Γνωστή η κωμωδία από την κινηματογραφική της μεταφορά, το «Ευτυχώς τρελάθηκα», αν και είναι αγαπητό κείμενο, στο θέατρο δεν έχει ανέβει τόσες φορές όσες θα περίμενε κανείς. Ωστόσο, η ραδιοφωνική του μεταφορά είναι πολύ διασκεδαστική και μάλιστα με πολύ καλούς ηθοποιούς. Όσο για τον σημερινό μας συγγραφέα, γνωστός βέβαια και για τη δημοσιογραφική του πορεία, έχει γράψει πολύ γνωστά θεατρικά κείμενα (Ευτυχώς τρελάθηκα, η σοφερινά, Τρίτη και δεκατρείς κ.α.) αλλά και ιστορικά δράματα (Φόνος στο ιερό παλάτι, Θεοδώρα η Μεγάλη κ.α.). Εύχομαι σε όλους καλή ακρόαση

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Χαρίλαος, ένας ταλαίπωρος επιχειρηματίας, χρωστάει σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι επαγγελματικοί του συνεργάτες τον κυνηγούν για να πάρουν τα χρήματά τους, ενώ έχει μπλεξίματα με το ΙΚΑ και την εφορία. Μέσα στην απόγνωσή του, αποφασίζει να εγκαταλείψει την φτωχή αρραβωνιαστικιά του (και γραμματέα του) για να παντρευτεί με συνοικέσιο μια πλούσια νύφη. Προξενήτρα είναι η Αντιγόνη και του προξενεύει την αδερφή της, η οποία ωστόσο αγαπά άλλον…

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκη Θεμέλη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Νικολαΐδης
ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σταύρος Ξενίδης, Καίτη Πάνου, Σούλη Σαμπάχ, Ελένη Μαυρομάτη, Γιάννης Αδαμόπουλος, Ρίτα Άντλερ, Καίτη Ασπρέα, Γιώργος Βελέντζας, Ντίνα Γιαννακού, Δημήτρης Ζακυνθινός, Τρύφων Καραντζάς, Κάρολος Καρόλου, Γιώργος Κωνσταντής, Γιάννης Σμυρναίος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα και 46 λεπτά
ΧΟΡΝΟΛΟΓΙΑ: 1974 (6 Νοεμβρίου)



ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

Το σημερινό μας θεατρικό μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1961 σε διασκευή του Κώστα Ανδρίτσου, σκηνοθεσία του Γιώργου Λαζαρίδη και με τους: Νίκο Σταυρίδη, Θανάση Βέγγο, Δημήτρη Νικολαΐδη, Μάρθα Καραγιάννη, Γκέλυ Μαυροπούλου κ.α.

Ο Γεώργιος Ρούσσος γεννήθηκε το 1910। Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά από νεαρή ηλικία τον κέρδισε η δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών. Εξέδωσε την επτάτομη Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων, όπως Ευτυχώς τρελάθηκα, ο Πρωτευουσιάνος, Η σοφερίνα κ.α. που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, και ιστορικών δραμάτων, όπως Γαλάζιος Κουρσάρος, Ακόλαστη Αυγούστα, Η Τελευταία Ελληνίδα, η Αρετούσα, Τρεις Γυναίκες Τρεις Θύελλες. Πέθανε το 1984 στην Αθήνα. Ήταν σύζυγος της Καίτης Λαμπροπούλου.
Για το έργο και το κείμενο ευχαριστούμε πολύ τον NikosPs

Δεν υπάρχουν σχόλια: