Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΕΡΖΑΚΗ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ 22:00 Αιμιλία Κτενά
Σήμερα: ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ του Αγγελου Τερζάκη
 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΕΡΖΑΚΗ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από το θάνατο του Αγγελου Τερζάκη (3 Αυγούστου 1979) θα μεταδοθεί από το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο το έργο του, Νύχτα στη Μεσόγειο, ένα έργο που ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει «κωμωδία με την ευρύτερη σημασία του όρου και όχι κωμωδία του γέλιου. 
Μια αισιόδοξη αντιμετώπιση ενός θέματος που περιέχει νοσταλγία και τρυφερότητα, αγάπη και νιάτα, σε δυναμική αναμέτρηση με την κερδοσκοπία, που είναι πάντοτε επίβουλη, αλλά και στα αποτελέσματά της προσωρινή». 
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1958, στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη. Ηχογραφήθηκε για το ραδιόφωνο δέκα χρόνια μετά, για την εκπομπή Το Θέατρο της Εβδομάδος. . Μουσική σύνθεση – Δημήτρης Τερζάκης Σκηνοθεσία – Νίκος Φιλιππόπουλος 
Διάρκεια – 116.00 Πρώτη μετάδοση 15.1.1968. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάρλας Χρήστος, Καρατζάς Τρύφων, Τζόγιας Νίκος, Βαλάκου Αντιγόνη, Ζερβός Παντελής, Λύδης Τάσος, Χριστογιαννόπουλος Νάσος, Συριώτης Θόδωρος, Ζακυνθινός Δημήτρης, Σαλάχας Γιώργος, Μηλιαδάκη Κατερίνα, Καραβία Κατερίνα, Βουτσίνος Γιώργος, Βουλαλάς Τάκης, Κεδράκας Νάσος, Σαντοριναίος .



Δεν υπάρχουν σχόλια: