Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΙΤΕΡ ΟΥΣΤΙΝΟΦ



The Love of Four Colonels - Peter Alexander von Ustinov

Υπόθεση: Βρισκόμαστε λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάπου στην κατεχόμενη Γερμανία. Τέσσερις συνταγματάρχες των συμμαχικών δυνάμεων Αγγλίας, Γαλλίας, Αμερικής και Ρωσίας, προσπαθούν να βρουν τρόπους να καταλάβουν κάποιο γερμανικό κάστρο. Όλες οι προσπάθειές τους όμως αποτυγχάνουν.
Τελικά, εντελώς ξαφνικά και απροσδόκητα, εμφανίζονται δύο παράξενες «μάγισσες», η καλή και η κακιά, που πρόθυμα θα τους οδηγήσουν όχι μόνο στο κάστρο, αλλά θα τους δώσουν τη δυνατότητα να δουν και την «κοιμωμένη πεντάμορφη».
Οι δύο μάγισσες μέσα από την προσωπική τους πάλη, την αιώνια πάλη μεταξύ καλού και κακού, θα δώσουν την ευκαιρία στον καθένα από τους τέσσερις συνταγματάρχες να δουν και να γνωρίσουν μέσω των μεταμορφώσεων της πεντάμορφης, την ιδανική εικόνα της γυναίκας των ονείρων τους και θα προσπαθήσουν να την κατακτήσουν.
Μέσα από αυτό το παιχνίδι της κατάκτησης, ο συγγραφέας σατιρίζει με δεξιοτεχνία τις νοοτροπίες και τα υποτιθέμενα ιδανικά των τεσσάρων συμμαχικών δυνάμεων.
(Σημείωμα του σκηνοθέτη Κωστή Τσώνου)

Μετάφραση: Αλέξης Σολομός 
Ραδιοσκηνοθεσία: Κωστής Τσώνος
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Λεοντής
Ρύθμιση ήχου: Μάκης Γίγας
Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάκης Χρυσικάκος - Ουέσλυ (Colonel Wesley Breitenspiegel), Τρύφων Καρατζάς - Ντέσμοντ (Colonel Desmond de Rinder-Sparrow), Μίμης Χρυσομάλλης - Εμέ   (Colonel Aime Frappot), Στέφανος Κυριακίδης - Ικονένκο (Colonel Alexander Ikonenko), Χρήστος Βαλαβανίδης - Δήμαρχος (The Mayor of Herzogenburg), Πέτρος Φυσσούν – Κακό Πνεύμα, Νόνη Ιωαννίδου - Καλό Πνεύμα, Κατερίνα Βασιλάκου - Πεντάμορφη, Δέσποινα Θερμού - Μέιμπλ, Εβίτα Παπασπύρου - Σίρλεϋ, Αντέλα Μέρμηγκα - Τερέζα.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: