Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ του Γιώργου Μητσόπουλου

Ένα ακόμη αστυνομικό έργο αποτελεί την σημερινή μας ανάρτηση, αφού το είδος αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των φίλων του blog.
"Το κόκκινο αυτοκίνητο" είναι ο τίτλος του έργου, μιας αστυνομικής ιστορίας που δραματοποιήθηκε για το ραδιόφωνο από τον 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM.

Πρόκειται για μια από τις επτά νουβέλες που περιλαμβάνονται στο ανέκδοτο, ακόμη, βιβλίο θρίλερ, εγκλήματος και μυστηρίου του Γιώργου Μητσοπουλου. Επτά νουβέλες με απροσδόκητη εξέλιξη και κινηματογραφική δράση.

Ο Γιώργος Μητσόπουλος ζει και εργάζεται σαν συγγραφέας στην Ελλάδα. Σπούδασε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο New York University και στο Brooklyn College με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει μια πολύχρονη καριέρα στην τηλεόραση ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και παραγωγός ειδήσεων και εκπομπών.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα νουάρ ύφους με επίκεντρο την αλλόκοτη εμμονή-φαντασίωση του ήρωα με ένα συγκεκριμένου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο. Μια εμμονή που θα αποδειχτεί ολέθρια για τις γυναίκες που θα συναντήσει στο διάβα της ζωής του και θα οδηγήσει τελικά και τον ίδιο σε ένα- αναπότρεπτα- μοιραίο τέλος.

Στο συγκεκριμένο έργο δεσπόζει η υποβλητική φωνή του Δημήτρη Πουλικάκου στον χαρακτηριστικό ρολό του αφηγητή. Ο Δημήτρης Πουλικάκος αποτελεί μια sui generis φυσιογνωμία στο χώρο της ελληνικής μουσικής και υποκριτικής τέχνης. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του "Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος", αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής roc'n'roll δισκογραφίας. Η συναυλία του στα τέλη της δεκαετίας του'70 ,στου Ζωγράφου, αποτελεί σταθμό στην ελληνική rock μουσική ιστορία. Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού "Πάλι" με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτσουμπό, Γιώργο Μακρή με κείμενα δικά του και μεταφράσεις. Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές αυτοαποκαλούμενος "Θείος Νώντας" σε διαφόρους σταθμούς(ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα ως ραδιοφωνικός παραγωγός).Υπήρξε μέλος των MGC και αρχηγός του rock συγκροτήματος Εξαδάκτυλος, καθώς και των Αχ-Βαχ. Συνεργάστηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους Έλληνες rockers και συγκροτήματα. Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις δεκαετίες '70, '80, '90. Κυριότερες εμφανίσεις "Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας"(1978), "Άρπα Κόλλα"(1982), "Made in Greece"(1987), "Το μετέωρο βήμα του πελαργού"(1991), "Θηλυκή εταιρεία"(1999) κ.α.

Ερμηνεύουν επίσης οι ηθοποιοί: Νίκος Σιδερής, Έφη Θανοπουλου, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Αντέλα Μέρμηγκα, Ντόρις Γεωργίου, Βύρων Ραμογλου και Νίκος Χατζής.
Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Αντέλας Μέρμηγκα.

http://radio-theatre.blogspot.gr/2013/06/902.html


2 σχόλια:

Jenny είπε...

Ευχαριστούμε πολύ, αλλά πού είνα το link?

Η τρελή είπε...

Καλή Χρονιά σε όλη την παρέα!
Μάλλον παραλείψατε το link για το έργο που αναρτήσατε!
Την καλημέρα μας!