Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, καλησπέρα σας από την ακριτική και πανέμορφη Σάμο.
Ο τίτλος της ανάρτησης είναι η σύνδεση των τίτλων των έργων, που σήμερα θα μπορέσετε να πάρετε. Όταν τα ακούσετε τότε θα δικαιολογήσετε τη διάθεσή μου να "παίξω" με αυτούς, γιατί Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ και ΚΥΡΙΑΚΕΣ κι άλλες μέρες βολτάρει στη Ν.Υ και...όχι μόνο.
Στο πρώτο έργο, Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ, ηχογράφηση του 1969, πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Φιλιππίδης και η Μαίρη Αρώνη και συγγραφέας ο γνωστός μας Αλεσάντρο Κασόνα. Ακούστε το με φώτα αναμμένα(;;!!) 


Το δεύτερο έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, που η εισαγωγή του έργου έχει να σας πει. Επιτρέψτε μου όμως να σταθώ σε δύο σημεία. Το έργο αυτό σώθηκε και το ακούμε χάρις σ' έναν ακροατή που το ηχογράφησε τότε, το 1964, και το παραχώρησε στην ΕΡΤ. Εκπληκτικό; Αυτό μήπως καταδεικνύει ότι όλοι εμείς οι ραδιοθεατρόφιλοι και η ΕΡΤ είμαστε συνοδοιπόροι τόσο στη διάσωση όσο και στη διάδοση αυτού του πολιτισμικού και "αντιεμπορικού" αγαθού;
 Το άλλο που θέλω να επισημάνω είναι η πολύ σπάνια"εμφάνιση" στο ραδιοφωνικό θέατρο των Βουτσά - Πάντζα - Πάρλα . Καλή ακρόαση και η ευγνωμοσύνη μας στην ΕΡΤ δεδομένη! 


Μια Κυριακή στην Νέα Υόρκη του Νόρμαν Κράσνα

Sunday in New York  - Norman Krasna

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη (Πέγκυ Τέιλορ), Γιώργος Πάντζας (Μάικλ Μίτσελ), Χρήστος Πάρλας (Άνταμ Τέιλορ), Κώστας Βουτσάς (Τζέρι Γουίλσον), Τζόλυ Γαρμπή (γυναίκα βεστιαρίου), Κλέαρχος Καραγιώργης (κύριος με δίχτυ), Μαρία Μπονέλου (ταξιθέτρια), Πέτρος Λεωκράτης (ενοχλητικός κύριος), Αλίκη Ζαβερδινού (κυρία με μωρό), Ηλίας Κoυριστής (οδηγός λεωφορείου) .








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ nikolaskoul

Benikos place είπε...

Καλησπερα Δημητρη και Αζα,
Ακαθεκτος στις αναρτησεις βλεπω!!!
Λοιον σημερα δοκιμασα το κεφιρ!ειχες δικιο, παρα πολυ καλο.
Καλα να περνατε, πολλα φιλια στα κοριτσια.
Νικος