Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΕΩΣ ΠΟΤΕ; ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Υπόθεση: Στην Κρήτη του 16ου αι., οι Βενετοί ζητούν 14.000 άνδρες για να υπηρετήσουν στις γαλέρες. Δυσαρεστημένοι, οι Κρητικοί άρχοντες αποφασίζουν να επαναστατήσουν υπό την αρχηγία του Γεωργίου Καντανολέου˙ στο κίνημα συμπράττουν και ορισμένοι Βενετοί άρχοντες των Χανίων, μεταξύ των οποίων ο Φραγκίσκος Δα Μολίνος.
Έχοντας αποτύχει να εξαγοράσουν τον Καντανολέο, οι Βενετοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επανάσταση με δόλια μέσα. Στο μεταξύ, στον πύργο του Δα Μολίνου, οι Κρήτες και οι Βενετοί επαναστάτες επισφραγίζουν τη συμμαχία τους με μια επιγαμία: ο γιος του Καντανολέου, Πέτρος, αρραβωνιάζεται τη θυγατέρα του Δα Μολίνου, Σοφία.
Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι άνθρωποι του Βενετού δούκα, οι οποίοι παγιδεύουν τους επαναστάτες, που βρίσκονται περικυκλωμένοι από τον βενετσιάνικο στρατό. Αφού απομακρύνουν τους αμάχους, οι επαναστάτες ανατινάζουν τον πύργο. Όσοι επιζούν, καταδικάζονται σε θάνατο. Η γυναίκα του δούκα εξορίζει τη Σοφία και δίνει χάρη στον Πέτρο (με τον οποίον είναι ερωτευμένη)˙ εκείνος όμως αρνείται και οι δύο νέοι αυτοκτονούν μέσα στο δικαστήριο."

Το κείμενο πήραμε από το http://totheatro.blogspot.gr/2013/10/kazantzakis-eos.pote.html

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Πουλικάκος.
Ρύθμιση ήχου: Σπύρος Καββακόπουλος.
Επιμέλεια ήχων: Δόμνα Ακατογλίδου.
 
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Χριστοδουλάκης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάκης Βουλαλάς (Καντανολέος), Όλια Λαζαρίδου (Δεσποινιώ), Μπάμπης Αλατζάς (Γιώργης Παπαδερός), Λόισκα Αβαγιανού (σύζυγος Δούκα), Τάκης Μόσχος (Πέτρος Καντανολέος), Ανδρέας Φιλιππίδης (αφηγητής, Δούκας), Χρήστος Βαλαβανίδης (Μέμος Ιωνάθαν), Νίτα Παγώνη (μάνα), Μπάμπης Γιωτόπουλος (Δαμολίνος), Ράνια Οικονομίδου (Σοφία), Γιώργος Κοτανίδης (Ερρίκος), Νίκος Γαλιάτσος (sir Ιωνάθαν, Μανώλης, Ειρηναίος), Ντίνος Μακρής, Μαίρη Μανιάτη, Ασπασία Κράλλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Θέκλα Τσελεπή.



Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: