Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΛΕΣΧΗ Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ





Complete Short Stories Of Miss Marple

by Agatha Christie

The Tuesday Night Club

Κάποιοι φίλοι συναντιούνται στο σπίτι της Miss Marple στο St Mary Mead. Εκτός από την ίδια παρόντες είναι ο ανιψιός της συγγραφέας Raymond West, η καλλιτέχνης Joyce Lemprière, ο Sir Henry Clithering, πρώην επιθεωρητής της Scotland Yard, ένας κληρικός που ονομάζεται Dr Pender και ο κ Petherick, δικηγόρος.
Η συζήτηση στρέφεται σε άλυτα μυστήρια. Οι Raymond, Joyce, Pender και Petherick ισχυρίζονται ότι το επάγγελμά τους έχει ενισχύσει την ικανότητα τους να σκέφτονται και να επιλύουν δύσκολες υποθέσεις εγκλημάτων.
Δεν αργούν λοιπόν να αποφασίσουν να δημιουργήσουν μια ομάδα στην οποία κάθε Τρίτη βράδυ, ένα μέλος της θα πρέπει να διηγηθεί ένα πραγματικό μυστήριο και οι άλλοι θα επιχειρούν να το επιλύσουν. Η ομάδα ολοκληρώνεται με τον Sir Henry και την Μις Marple.
Ο Sir Henry αφηγείται την πρώτη ιστορία.

Υπόθεση: Τρεις άνθρωποι κάθισαν σε δείπνο. Μετά από αυτό όλοι αρρώστησαν, πιθανόν από τροφική δηλητηρίαση και τελικά ένας πέθανε. Τα τρία άτομα ήταν ο κύριος και η κυρία
Jones και η φίλη της συζύγου, Μις Clark. Αυτή που πέθανε ήταν η κ Jones. Ο θάνατος δεν αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια.
Αργότερα μια υπηρέτρια σε ένα από τα ξενοδοχεία στα οποία έμεινε ο κ Jones που ήταν πλασιέ είδε το στυπόχαρτο που είχε χρησιμοποιήσει για να γράψει μια επιστολή.
Σε αυτό αποτυπώνονταν φράσεις από την επιστολή που αναφέρονταν στην εξάρτησή του από τα χρήματα της συζύγου του, ο θάνατός της....  και εκατοντάδες.... και χιλιάδες.
Η καμαριέρα διαβάστε για το θάνατο της κ Jones και μίλησε για την ανακάλυψη της σε συγγενείς της που έμεναν στο ίδιο χωριό που εκτυλίχτηκε η όλη ιστορία. Αυτό άρχισε μια αλυσίδα από κουτσομπολιά που οδήγησαν στην εκταφή του σώματος και την ανακάλυψη ότι η κ Jones δηλητηριάστηκε με αρσενικό.
Τότε ήρθε πάλι στην επιφάνεια ένα παλαιότερο κουτσομπολιό που συνέδεε τον κ Jones με την κόρη του γιατρού της περιοχής .....


Για το ραδιόφωνο

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάχη Σειράκου Καζαμία, Θεόδουλος Μωρέας, Νεόφυτος Νεοφύτου, Κώστας Δημητρίου, Λίνα Ζένιου Παππά, Ανδρέας Μιχαηλίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: